Пт, 2024-04-26, 20:01
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Грудень » 1 » Відправив уряд у відставку парламент Іраку
17:48
Відправив уряд у відставку парламент Іраку

Парламент Іраку схвалив відставку уряду прем’єр-міністра Аделя Абделя Магді після двомісячних протестів, внаслідок яких загинули понад 400 людей.

Спікер парламенту 1 грудня заявив, що проситиме президента Бархама Салеха призначити нового прем'єр-міністра.

Абдель Магді заявив про намір подати у відставку 29 листопада, після кількох тижнів заворушень та заклику релігійного лідера Алі аль-Сістані.

Аятола аль-Сістані засудив застосування сили проти протестувальників і закликав депутатів відмовитися від підтримки чинного кабінету. Священнослужитель Іраку також закликав демонстрантів припинити акти насильства та вандалізму.

У попередніх повідомленнях 1 грудня йшлося, що іракська влада видала ордер на арешт військового високопосадовця за наказ стріляти в антиурядових демонстрантів на півдні країни.

Кілька правозахисних груп звинуватили іракські сили безпеки в застосуванні надмірного насильства для придушення протестів.

Демонстранти вітали відставку Магді, але не очікується, що вони припинять протести. Учасники цих акцій закликають до реформи політичної системи, звинувачуючи чинну владу в корупції та бідності більшої частини населення.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1410 | Додав: adminA | Теги: уряд, парламент, відставка, Ірак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]