Пт, 2024-03-29, 12:18
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 16 » Вифлеємський вогонь миру передали Порошенку пластуни
19:34
Вифлеємський вогонь миру передали Порошенку пластуни

Пластуни передали президентові Петру Порошенку Вифлеємський вогонь миру. Як повідомили у п'ятницю 16 грудня у прес-службі президента, вже другий рік поспіль українські скаути – пластуни передають голові держави вогонь зі Святої землі як знак миру та добробуту для усіх українців.

Президент зазначив, що пластовий рух – це не лише український рух, але й об’єднання закордонних українців та діаспори, яка зараз відіграє надзвичайну важливу роль у створенні дуже потужної світової солідарності.

Голова держави нагадав, що вчора Рада ЄС ухвалила важливе рішення про продовження санкцій проти РФ, країни-агресора. На його думку, це "не було би можливим, якби не українська солідарність по всьому світу".

Порошенко особливо відзначив роль пластунів, які першими стали на захист держави і роль пластунів-волонтерів у захисті країни від агресора.

Порошенко також відзначив роль "Пласту" у вихованні молодих патріотів і наголосив, що ці традиції мають бути розповсюдженні по всій Україні і скрізь, де живуть українці.

Окрім того, голова держави відзначив значну роль пластунів в суспільному та політичному житті країни, згадавши таких пластунів як голову Transpаrеncy International в Україні Ярослав Юрчишин – "організації, яка допомагає змінювати Україну і бореться з корупцією", та виконуючого обов’язки міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, яка рішуче реформує галузь охорони здоров’я.

Порошенко подякував пластунам і пообіцяв, що лампадка з Вифлеємським Вогнем Миру, яку вони подарували, стоятиме у його робочому кабінеті.

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, 19 грудня о 20:00, у День Святого Миколая, на столичній Софійській площі відбудеться засвічення головної ялинки країни. На киян і гостей столиці чекатимуть виступи Національного академічного оркестру народних інструментів України, зірок української естради, Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького, Київського академічного театру Українського фольклору "Берегиня", дитячих хореографічних колективів та інших.

Участь у заході візьмуть, зокрема, Київський міський голова Віталій Кличко та представник ГО "Столичні ініціативи", організатор заходу "Головна ялинка країни" Ігор Добруцький.

Як повідомлялося раніше, 19 грудня в місті відбудеться урочиста хода волонтерів-помічників Святого Миколая за участі лідерів волонтерських об'єднань та молодіжних організацій. Стартуватиме вона о 16.00 на сходах біля будівлі Київської міської ради з урочистої передачі віфлеємського вогню "Свято миру з Віфлеєму". Всі охочі матимуть змогу долучитися до заходу й запалити собі свічку. Далі учасники пройдуться центральними вулицями міста, роздаючи солодощі дітям, а завершиться хода о 18.00 біля головної новорічної ялинки на Софійській площі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11509 | Додав: adminA | Теги: пластуни, Порошенко, передали, Вифлеємський вогонь миру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]