Пт, 2024-04-19, 18:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Вимагають передачі підозрюваного Вірменії родичі вбитої родини
20:51
Вимагають передачі підозрюваного Вірменії родичі вбитої родини

Родичі родини, вбитої у вірменському місті Ґюмрі російським солдатом, вимагають, щоб Валерій Пермяков був переданий владі Вірменії. Вони обіцяють зібрати масові протести через чотири дні, якщо цього не станеться. Родичі вимагають також прозорого розслідування цієї справи.

15 січня сотні протестувальників у Ґюмрі вимагали, щоб російського солдата Валерія Пермякова, підозрюваного у розстрілі родини, передали вірменському правосуддю. Під час акції відбулися сутички з поліцією.

Тоді генеральний прокурор Вірменії Ґеворк Костанян пообіцяв, що звернеться до свого російського колеги Юрія Чайки з проханням про видачу Пермякова вірменській владі.

3 лютого влада Росії заявила, що Валерія Пермякова судитимуть на російській військовій базі у Ґюмрі, де його наразі утримують.

За даними слідства, російський рядовий Валерій Пермяков 12 січня самовільно покинув свою частину зі зброєю і вбив сімох людей з однієї сім’ї, включно із дворічною дитиною, а коли відмовив автомат, штиком завдав тяжких травм піврічному хлопчикові.

Вбивство в Ґюмрі, де розташована російська військова база, викликало хвилю протестів у Вірменії. Тисячі маніфестантів вимагали видати Вірменії російського солдата-строковика, який, за даними вірменської влади, зізнався у вбивстві. Він перебуває під арештом на російській військовій базі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11038 | Додав: adminA | Теги: родичі вбитої родини, передачі підозрюваного Вірменії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]