Сб, 2024-04-20, 00:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Травень » 3 » Виробництво препаратів проти радіації розпочала "Дарниця"
11:30
Виробництво препаратів проти радіації розпочала "Дарниця"

радіація Фармацевтична компанія "Дарниця" (Київ) у рамках співпраці з Міністерством охорони здоров'я України та Радою національної безпеки і оборони зареєструвала та випустила препарат "Калію Йодид-125-Дарниця", призначений для захисту людей від радіації, написав у фейсбуці голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків.

Він повідомив, що препарат створено відповідно до регламенту щодо проведення йодної профілактики в разі радіаційної аварії.

Крім того, Шимків повідомив, що минулого тижня "Дарниця" безкоштовно передала 525 тис. упаковок (5 250 000 таблеток) із першої партії "Калію Йодид-125-Дарниця" Центру громадського здоров'я МОЗ. Це дасть змогу провести йодну профілактику в разі потреби понад 5 млн осіб.

Йодид калію використовують для захисту щитовидної залози від накопичення радіації. Ризик радіаційного ураження щитовидної залози може бути знижено або навіть нівельовано у разі своєчасного призначення йодної профілактики. Оптимальний ефект йодної профілактики досягається за превентивного прийому йодиду калію за шість і менше годин, а також одночасно з надходженням радіоактивних ізотопів йоду або потраплянням у зону забруднення.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1298 | Додав: admin | Теги: радіація, виробництво, препарат, дарниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]