Пн, 2024-04-29, 09:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Грудень » 23 » Візит прем'єра Дональда Туска до України анонсував глава МЗС Польщі
09:29
Візит прем'єра Дональда Туска до України анонсував глава МЗС Польщі

Польська сторона веде підготовку до поїздки прем'єр-міністра країни Дональда Туска в Україну. Про це повідомив новий глава МЗС країни Радослав Сікорський. Планують обговорити військову підтримку нашої країни. Сікорський висловив упевненість, що разом Україна та Польща зможуть зробити так, щоб у ЗСУ було достатньо техніки та боєприпасів.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск відвідає Україну з візитом. Зараз польська сторона веде підготовку до такої поїздки. Про це повідомив глава МЗС країни Радослав Сікорський на брифінгу у Києві.

Дипломат розповів, що під час візиту Туск, серед іншого, має намір обговорити з керівництвом України співпрацю у військовій сфері.

"Можливо, вже в ході запланованої поїздки прем'єр-міністра Туска ми знайдемо шляхи для того, щоб польські та українські компанії оборонного сектору могли зробити набагато більше, ніж сьогодні, для збільшення військового виробництва, вкрай необхідного героїчним українським солдатам на передовій" - заявив Радослав Сікорський.

Він також висловив упевненість, що разом Україна та Польща зможуть зробити так, щоб у ЗСУ було достатньо техніки та боєприпасів "для того, щоб відправити російського президента путіна туди, де йому належить бути".

У МЗС Польщі анонсували новий пакет допомоги для України

Також у Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що новий глава МЗС Радослав Сікорський готує та представить пакет допомоги Києву. Про це заявив речник польського МЗС Павел Вронський.

Радослав Сікорський чітко заявив: стратегічний інтерес Польщі полягає в тому, щоб путін зазнав невдачі у своїх військових цілях в Україні і ми зробимо все, щоб це сталося. Міністр готує і представить пакет допомоги для України – зазначив Воронський.

Заява речника польського зовнішньополітичного відомства прозвучала на тлі візиту в Україну нового очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського.

Глава МЗС Польщі звернувся до українців під звуки повітряної тривоги

Тимчасом брифінг міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та нового глави МЗС Польщі Радослава Сікорського у Києві  22 грудня проходив під сигнал повітряної тривоги, коли польський дипломат почав виступати зі своєю заявою.

"Дуже дякую за запрошення до Києва… Ця повітряна тривога, яку ви усі зараз чуєте, – це причина, чому я тут", – сказав Сікорський.

Він назвав абсолютно неприйнятним, "щоб сусідня країна нападала на свого сусіда під будь-яким приводом і бомбардувала міста, винищувала повністю регіони, вивозила дітей, готувалася до винищення сусіда, який нічого поганого їй не зробив".

Сікорський заявив, що у цій титанічній боротьбі Польща стоїть на боці України.

Україна є європейською державою. Її вільний народ, який хоче жити в демократії, у мирі, який хоче сам приймати рішення щодо своєї країни, обрав свій шлях у напрямку Європи, у напрямку Заходу. Ви авжеж маєте право для такого вибору – заявив дипломат.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прибув до Києва 22 грудня. Столиця України - це його перший закордонний візит на посаді голови МЗС. Він активно допомагає ЗСУ і до призначення міністром був частим гостем у нашій країні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 195 | Додав: admin | Теги: Туск, Польща, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]