Сб, 2024-04-20, 09:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Січень » 22 » Власну посадку на Місяць планує Європа
11:04
Власну посадку на Місяць планує Європа

Спільне підприємство європейської компанії Airbus і французької групи Safran, ArianeGroup, уклало річний контракт з Європейським космічним агентством (ESA) щодо вивчення можливості здійснення польоту на Місяць.

Про це повідомляє пресс-служба ArianeGroup.

«Від цього року, який відзначає п’ятидесяту річницю перших кроків людства на Місяці, ArianeGroup буде підтримувати усі поточні та майбутні європейські проекти, що допоможуть здійснити місію і гарантувати незалежний, суверенний доступ до космосу для Європи», – йдеться у повідомленні компанії.

Місію на супутник Землі планують запустити до 2025 року з метою добутку реголіту – місячного ґрунту, який сформувався від впливу великих і малих метеоритів, сонячного вітру і галактичних заряджених частинок. З нього у майбутньому можна буде добувати воду і кисень, а це, у свою чергу, дозволить людям забезпечити як автономне проживання колонії на Місяці, так і створити потужності для виробництва палива, необхідного для місії у глибокому космосі.

У рамках вивчення можливості такої місії ArianeGroup / Arianespace об’єднали зусилля з німецьким стартапом PTScientists, який створює проект місячного посадкового модуля, і бельгійською компанією Space Applications Services, що розробляє устаткування для наземного контролю, комунікацій і супутніх сервісів.

Для місячної місії ESA може використати транспортні можливості ракети-носія Ariane 6 в конфігурації з 4 твердопаливними бічними прискорювачами. Апарат досі в розробці. Він зможе доставляти на Місяць до 8,5 тонн вантажу за раз.

Нагадаємо, раніше китайський апарат посадив на Місяці першу рослину. Насіння бавовни були доставлені на поверхню супутника апаратом Chang’e-4, який нещодавно здійснив уперше в історії посадку на зворотний бік Місяця. На жаль, паростки не прожили довго.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1516 | Додав: adminA | Теги: Європа, ПЛАН, місяць, посадка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]