Сб, 2024-04-20, 16:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Вересень » 15 » Водень з повітря навчилися виробляти в Австралії
00:34
Водень з повітря навчилися виробляти в Австралії

водень повітря В Австралії науковці з Університету Мельбурна розробили технологію виробництва водню високої чистоти (99%)  з повітря, мінімальна вологість якого має сягати 4%.

Це може відкрити можливість виробництва водню в напівпосушливих регіонах, які мають найвищий потенціал сонячної та вітрової енергії.

Випробування прототипу показали, що електролізер з прямим повітрям може виробляти майже 750 літрів водню, в середньому, на квадратний метр електролізера. Ефективність перетворення сонячної енергії на водень становить понад 15%.

Ганг Кевін Лі, професор хімічної інженерії в Університеті Мельбурна, зазначив, що у всьому світі в повітрі в будь-який момент знаходиться майже 13 трильйонів тонн води, і навіть у сухих середовищах, таких як великий регіон Сахель в Африці, середня відносна вологість становить 20%.

Технологія заснована на розміщенні поролонової губки, змоченої водопоглинаючою електролітною рідиною, між двома електродами.

"Вода, виділена електролітом, спонтанно транспортується до електродів за допомогою капілярної сили та перетворюється на водень на катоді та кисень на аноді, – пояснює Лі. – Весь процес є пасивним, у ньому немає жодних рухомих частин чи механіки".

Модуль може живитися за рахунок сонячних панелей або невеликої вітрової турбіни.

Науковці планують у 2023 році створити більші електролізери з площею електродів 10 м2, адже площа прототипу зараз становить лише кілька квадратних сантиметрів. Окрім того, вони будуть працювати над вдосконаленням електроліту для підвищення енергоефективності та продуктивності.

"Збільшення масштабу пристрою не повинно вплинути на ефективність і продуктивність. Але головне завдання, з яким стикається команда, – це знайти потрібні матеріали для електролізера, – сказав Лі. – Як ми можемо зробити це дешевше та краще?"

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1228 | Додав: admin | Теги: повітря, водень, Австралія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]