Вт, 2024-04-16, 09:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 28 » ВР заборонила відбирати житло за протерміновані кредити у валюті
13:42
ВР заборонила відбирати житло за протерміновані кредити у валюті

 Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому проект закону "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті", що забороняє забирати житло у позичальників за прострочені валютні кредити.

Також на сьогоднішньому пленарному засіданні ВР планується розглянути проект державного бюджету на 2015 рік і 17 супутніх законопроектів.

За законопроект №1610, опублікований на сайті парламенту, проголосували 290 народних депутатів, при необхідних 226.

Законопроектом пропонується заборонити: стягувати в безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріуса нерухоме житлове майно, яке відповідає критеріям, визначеним у цьому Законі; примусове виселення мешканців такого житлового майна в будь-якому порядку.

Також пропонується заборонити стягувати в безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріуса інше майно, яке відповідно до законодавства або кредитним договором підлягає стягненню з позичальника, зазначеного в цьому Законі, при недостатності коштів, одержаних стягувачем від реалізації предмета застави.

Відповідні зміни пропонується внести до Закону "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" щодо посилення прав позичальників.

Нагадаємо, 25 грудня Рада прийняла за основу проект закону "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого в якості забезпечення кредитів в іноземній валюті", що забороняє забирати житло у позичальників за прострочені валютні кредити.

Також в Національному банку України відбулася нарада, в ході якого були узгоджені основні положення проекту Меморандуму про врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11063 | Додав: admin | Теги: валюта, кредити, ВР, житло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]