Чт, 2024-04-25, 10:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Серпень » 1 » Все, що потрібно знати про полікарбонат
15:35
Все, що потрібно знати про полікарбонат

полікарбонат Полікарбонат ― це полімерний пластик, який ось уже пів століття являється одним з найбільш поширених у будівництві матеріалів. Міцність, стійкість, довговічність та гнучкість зробили його незамінним у багатьох сферах. Широкої популярності він набув і в Україні, адже окрім перелічених плюсів полікарбонат ціна Львів залишається невисокою.

Види полікарбонату

Розрізняють два види матеріалу: стільниковий та монолітний. Кожен з них має певні характеристики, та підходить для реалізації різних цілей. Розглянемо детальніше типи цього пластику:

  1. Монолітний полікарбонат має суцільну структуру і зовні схожий на скло, однак його міцність вища у 250 разів. Полімер використовують для виготовлення веранд, зимових садів, дахів та навісів, перегородок, бар'єрів вздовж автострад, стін літніх терас кафе, куполів та іншого.

  2. Всередині стільникового полікарбонату знаходяться канали, заповнені повітрям. Його структура схожа на бджолині стільники, завдяки чому матеріал і отримав свою назву. З нього виготовляють теплиці, навіси аркової форми, зупинки громадського транспорту, куполи для басейнів та інше.

Переваги полікарбонату

Полікарбонат ― це безпечний для навколишнього середовища матеріал. Він не виділяє токсичних сполук у повітря навіть при нагріванні. Саме тому цей полімерний пластик все частіше використовують для виготовлення стін теплиць чи зимових садів. Також полікарбонат не підтримує горіння, тому у випадку виникнення пожежі він не буде сприяти розповсюдженню вогню.

Плюсом матеріалу є його стійкість до високих та низьких температур. В залежності від виду та товщини, пластик здатен витримувати як екстремально малі (до -60) так і надзвичайно високі температури (до +130). Завдяки цьому, він може протягом довгого часу знаходитися під прямим впливом сонячних променів та не втрачати своїх властивостей.

Полікарбонат також стійкий до впливу хімічних речовин. Він не вступає в реакцію зі спиртом, слабкими розчинами кислот та органічними жирами. Така властивість значно полегшує догляд за матеріалом.

Гнучкість та пластичність дозволяють споруджувати з полімерного пластику конструкції навіть найбільш складних форм, а також полегшують його транспортування. Матеріал можна з легкістю звернути у рулони, а потім повернути їм початкову форму. Також полікарбонат є досить легким, що полегшує його монтаж. Завдяки невеликій вазі, він також не створює навантаження на конструкцію будівлі.

полікарбонат

Одним з найбільш важливих плюсів полікарбонату є його міцність. Він у кілька сотень разів перевершує скло за цією характеристикою, що зробило його матеріалом номер один для виготовлення куполів, дахів, накриттів, перегородок. Міцність впливає також на довговічність пластику такого типу: середній термін експлуатації складає 10-15 років.

Придбати матеріал для будь-яких цілей можна в компанії Сотекс Трейд. Магазин пропонує найякісніший полікарбонат за найкращими цінами.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1381 | Додав: admin | Теги: полікарбонат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]