Пн, 2024-04-29, 13:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Лютий » 3 » Встановити новий рекорд у передачі даних лазером вдалося науковцям
00:25
Встановити новий рекорд у передачі даних лазером вдалося науковцям

Вчені з Університету Осаки та Інституту перспективних досліджень Мінору встановили новий рекорд у передачі даних лазером. Вони досягли швидкості у 240 гігабіт за секунду.

Команда дослідників використала лазери для встановлення світового рекорду швидкості передачі даних. Вони знизили шум системи, використовуючи фотоніку в субтерагерцовому діапазоні. Це дозволило передавати дані з неймовірною точністю.

Технологія, яку використовували дослідники, базується на лазері вимушеного розсіювання Мандельштама-Бріллюєна. Цей метод використовує звукові та світлові хвилі для генерації сигналу. Завдяки цьому вдалось досягти вражаючої швидкості передачі даних.

Спеціалісти зауважили, що робота на високих частотах ускладнена тим, що багаторівнева модуляція сигналу дуже чутлива до шуму. Команда вчених знайшла рішення, використавши генератор сигналів на основі фотонних пристроїв.«Ця проблема досі обмежувала зв’язок на частоті 300 ГГц. Однак ми виявили, що на високих частотах генератор сигналів на основі фотонного пристрою має набагато менший фазовий шум, ніж звичайний електричний генератор», — пояснив вчений Кейсуке Маекава.

Цей прорив відкриває шлях до реалізації мереж 6G, які забезпечать майже миттєвий обмін даними. Дослідження покладає основу для майбутнього, де швидкість передачі даних може досягти 1 терабіта за секунду.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 166 | Додав: admin | Теги: дані, лазер, рекорд, передача | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]