Чт, 2024-05-09, 00:04
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Квітень » 9 » З 5 міст України відправлятиметься "Залізна пошта"
15:50
З 5 міст України відправлятиметься "Залізна пошта"

укрзалізниця залізна пошта Укрпошта та Укрзалізниця об‘єдналися і запустили особливу послугу. Вона, в першу чергу, допомагатиме волонтерам, щоб ті могли швидко та у великих обсягах пересилати гуманітарні вантажі по Україні.

Укрпошта після 21 року перерви відновлює доставку відправлень залізницею. Поштові вагони будуть доставляти пошту зі Львова, Одеси, Харкова, Дніпра до Києва та у зворотному напрямку. Загалом планується ввести в експлуатацію 14 залізничних поштових вагонів.

Насамперед у поштових вагонах будуть перевозитися гуманітарні вантажі, які відправляють волонтери. Прийом гуманітарних вантажів не проводиться у всіх відділеннях Укрпошти, а тільки у поштамтах, розміщених поруч із центральними залізничними вокзалами.

З 9 квітня гуманітарний вантаж можна оформити до відправлення у відділенні міста Львів №79 023 за адресою пл. Двірцева, 1. На наступному тижні відправити гуманітарні вантажі можна буде з Києва (відділення 02 505), Дніпра (відділення 49 501), Одеси (відділення 65 501) та Харкова. Оформити відправлення можна буде в особистому кабінеті.

Попри те, що відправлення здійснюється з 5 міст, адресувати посилку можна до будь-якого населеного пункту, де є працююче відділення Укрпошти. Укрпошта буде здійснювати доставку гуманітарних вантажів, які надійдуть залізницею, до пункту доставки магістральними автомобілями.

«Ми здатні доїхати й доставити вантаж туди, де для приватного перевізника це неможливо або небезпечно, а між основними транспортними хабами ми робимо це день в день, від чого відправники вантажів тільки виграють», — прокоментував голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

Вартість одного відправлення вагою до 30 кг та найдовшою стороною до 70 см — 25 грн. Сплата за рахунок отримувача неможлива. Це мінімальна вартість, яка йтиме на підготовку та обслуговування поштового вагона. Проте, якщо у волонтерів наразі немає можливості сплатити за вартість посилок, вони все одно будуть прийматися до відправлення. Про безкоштовне відправлення потрібно повідомити оператору — його вартість буде покриватися за рахунок залучення коштів благодійних фондів.

Термін зберігання посилки у місті призначення — до 14 днів. Після цього, у разі якщо отримувач не забрав посилку, Укрпошта буде передавати їх волонтерським організаціям та фондам.

Укрпошта та Укрзалізниця залишають право на огляд посилки у разі, якщо у посилках буде не благодійний, а комерційний вантаж, такі посилки також передаватимуться волонтерським організаціям, з якими співпрацює Укрпошта.

Тестовий запуск доставки пошти залізницею відбувся 1 квітня — тоді Укрпошта спільно з Укрзалізницею запустили перший поштовий вагон за маршрутом Львів-Київ.

Категорія: PR, реклама і маркетинг | Переглядів: 1254 | Додав: admin | Теги: Укрзалізниця, залізна пошта, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]