Пт, 2024-04-19, 06:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Грудень » 3 » З нагоди 90-ої річниці Голодомору сейм Польщі ухвалив резолюцію
00:19
З нагоди 90-ої річниці Голодомору сейм Польщі ухвалив резолюцію

голодомор геноцид Сейм (верхня палата парламенту) Польщі в четвер увечері ухвалила резолюцію з нагоди 90-их роковин Голодомору в Україні 1932-33 років, ушанувавши пам'ять жертв трагедії, тих, хто вижив, а також їхні родини.

"Великий голод, або Голодомор, був свідомою, спланованою і послідовною акцією, здійсненою деспотичним більшовицьким режимом, який керував радянським союзом, щоб зламати опір українського населення і підкорити його деспотичній державі", – йдеться в резолюції.

Як підкреслили у Сеймі, "сьогодні, через 90 років після цих трагічних подій, російська федерація знову використовує голод як зброю та шантажує світ перспективою його настання", при цьому звинувачуючи демократичні суспільства у сприянні нестачі продовольства у світі.

Польські депутати також засудили ракетні обстріли українських міст, спрямовані насамперед на знищення енергетичної інфраструктури, й наголосили, "вже виявлені докази воєнних злочинів є подальшим підтвердженням варварського характеру російської агресії".

Насамкінець Сейм Польщі закликав поширювати інформацію про Голодомор 1932-1933 років "з метою поширення обізнаності про цю немислиму людську трагедію, яка призвела до загибелі невинних жертв".

Як повідомлялося, німецький Бундестаг 30 листопада проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу. У минулі роки МЗС Німеччини виступало проти визнання Голодомору геноцидом.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1175 | Додав: admin | Теги: геноцид, Польща, голодомор, Сейм, резолюція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]