Чт, 2024-04-25, 06:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Квітень » 17 » За період карантину як впаде ВВП України
11:01
За період карантину як впаде ВВП України

Якщо Україна планово виходитиме з карантину після травневих свят, реальний ВВП у 2020 році впаде на 4,5%. Якщо ж обмежувальні заходи триватимуть до середини червня, цей показник знизиться на 7%.

Такий прогноз дає керівник  аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій, інформує Інтерфакс-Україна.

"Поки складно оцінювати, як довго триватиме карантин, але я пропоную таку формулу: базовий сценарій – мінус 4,5%, плюс кожен місяць мінус 2,5 п.п. Тобто якщо карантин триватиме до середини червня, то ми отримаємо мінус 7%", – зазначив експерт.

Середній курс долара у 2020 році складе 27,5 грн/долар завдяки покращенню зовнішньоторговельного балансу і грошових переказів трудових мігрантів з-за кордону, додав Паращій.  Зазвичай трансферти працюючих за кордоном українців складають 12 млрд на рік, але цього року вони будуть меншими, бо багато громадян повернулись додому, залишившись без роботи.

Також експерт очікує, що НБУ включить «друкарський верстат», оскільки уряд прогнозує інфляцію на рівні 11%,  і це теж впливатиме на курс.

Зараз невідомо, де взяти кошти на  фінансування 150 млрд грн.  дефіциту держбюджету. Якщо не вийде уникнути емісійного фінансування та вийти на ринок євробондів восени, доведеться домовлятися з держбанками і Нацбанком, щоб вирішили брати участь у фінансуванні близько 100 млрд грн

На думку аналітика, кредит МВФ та інших партнерів у 2020 році  може скласти до 7 млрд доларів про виплатах за зовнішнім боргом 4,3 млрд.

Нещодавно Міжнародний валютний фонд оприлюднив прогноз ВВП європейських країн у 2020 році. Від кризи постраждають усі без винятку, зокрема Україна втратить 7,7 свого ВВП.

В уряді вважають, що з карантину можна буде почати виходити із 24 квітня, якщо його будуть дотримуватися на Великдень. Однак влада не виключає продовження карантину до травня.

У зв’язку з поширенням епідемії  з 6 квітня уряд посилив карантинні заходи. Людям заборонили виходити на вулицю без респіратора чи маски. Заборонено переміщуватися групою більше двох осіб, відвідувати парки, сквери, зон відпочинку, лісопаркові і прибережні зони, спортивні і дитячі майданчики, а також проводити масові заходи кількістю понад 10 осіб. Під час виходу на вулицю, кожен громадянин зобов’язаний мати при собі документи, що засвідчують його особу.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1381 | Додав: adminA | Теги: падіння, Карантин, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]