Пт, 2024-04-26, 04:31
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Вересень » 22 » За пів року запрацює закон про віртуальні активи
00:01
За пів року запрацює закон про віртуальні активи

закон віртуальні активи Закон про віртуальні активи набуде чинності не раніше ніж за шість місяців після його підписання. Про це розповів директор департаменту стратегії та розвитку Національного банку Арсен Макарчук під час круглого столу "Легалізація віртуальних активів по-українськи. Можливості та ризики".

За його словами, за цей час регулятори ринку віртуальних активів мають створити для цього необхідну підзаконну базу.

"Закон про віртуальні активи передбачає термін щонайменше пів року, впродовж якого закон набуде чинності. Цей час відведено НБУ, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку та Мінцифри для напрацювання відповідної підзаконної бази", – зазначив Макарчук.

Він додав, що після введення в дію цього закону українці зможуть повною мірою користуватися віртуальними активами, як це передбачено новим законодавчим регулюванням.

Раніше Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт «Про віртуальні активи» (№3637). Він регулює галузь криптовалют і тепер власники таких активів зможуть легально обмінювати та декларувати їх, а міжнародні криптокомпанії – реєструвати блокчейн-бізнес в Україні. За прийняття законопроєкту в другому читанні проголосувало 276 депутатів.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 1360 | Додав: admin | Теги: віртуальні, активи, закон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]