Пт, 2024-03-29, 07:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Січень » 8 » За воєнні злочини у Хорватії засудили колишнього сербського командира
20:17
За воєнні злочини у Хорватії засудили колишнього сербського командира

Суд у Хорватії засудив колишнього сербського військового командира за вчинення воєнних злочинів у цій країні упродовж війни 1991-95-го років.

Обвинувальний акт був винесений 8 січня, за 6 місяців після того, як Драган Васільйкович, відомий як капітан Драган, програв 9-річні спроби заблокувати його екстрадицію з Австралії до Хорватії.

Драган Васільйкович,1991 рік


Драган Васільйкович (2-й з П) та президент ультранаціоналістичної «Сербської радикальної партії» Воїслав Сеселж (2-й з Л) на місці бою у місті Бенковач, 1991 рік

Васільйковича звинуватили у вчиненні тортур та вбивствах хорватських солдатів і поліцейських у 1991 році у місті Кнін та у 1993-му у Брусці, які були оплотом сербських повстанців. Також йому інкримінують розробку плану нападу на поліцейську дільницю у місті Ґліна та сусідніх селах у липні 1991 року.

«Під час цієї атаки житлові будинки були зруйновані чи пошкоджені, населення змушене було втікати, його власність була розграбована, також цивільні гинули та були поранені», – заявила сторона звинувачення.

Драгана Васільйковича арештували в Австралії у 2006 році, де він працював як інструктор з гольфу.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1928 | Додав: adminA | Теги: Хорватія, колишній сербський командир, воєнні злочини, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]