Чт, 2024-04-25, 10:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Грудень » 15 » За заклик "страчувати" політиків Ґрета Тунберг публічно вибачилася
19:41
За заклик "страчувати" політиків Ґрета Тунберг публічно вибачилася

Активістка зі Швеції Ґрета Тунберг публічно вибачилася за свій заклик "страчувати" політиків. Дівчина сказала, що у шведській мові такий вираз означає не "розстріляти", а притягнути до відповідальності. Про це вона написала у своєму Twitter.

"Вчора я сказала, що ми повинні притягнути до відповідальності наших лідерів, і, на жаль, сказала "поставити їх на стіну". Швецькою: "att ställa någon mot väggen" (ставити когось до стіни) означає притягнути когось до відповідальності", - зазначила Тунберг.

Активістка додала, що вона і весь шкільний страйковий рух проти насилля.

"... імпровізувати виступи другою мовою. Але звичайно прошу вибачення, якщо хтось це неправильно зрозумів. Я можу висловити той факт, що я - як і весь шкільний страйковий рух - проти будь-якої можливої форми насильства. Само собою зрозуміло, але я все одно говорю", - додала вона.

Нагадаємо, Ґрета Тунберг виступила на екопротесті в Турині, присвяченому саміту Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP-25). Там вона заявила, що екоактивіст мають продовжувати тиск на політиків, щоб ті відповідали за свої вчинки.

"Ми подбаємо про те, щоб поставити їх до стіни, й вони змушені будуть виконувати свою роботу, щоб захистити наше майбутнє", - наголосила Тунберг.

ЇЇ заклик про стіну набув широкого резонансу, так як у багатьох мовах він означає розстріл.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1428 | Додав: adminA | Теги: політик, вибачення, страт, Тунберг, заклик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]