Пт, 2024-04-19, 09:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Лютий » 19 » Заборонити TikTok можуть в Україні
21:44
Заборонити TikTok можуть в Україні

діти смартфон Роботу популярної в усьому світі соціальної мережи TikTok можуть обмежити на території України. Повідомив уповноважений з прав дитини Микола Кулеба.

Як пояснює Кулеба, адміністрація соцмережі жодним чином не контролює публікацію контенту, що може вплинути на дітей. Особливу увагу на TikTok урядовці звернули після кількох нещасних випадків, що днями сталися в Україні. Нагадаємо, в Боярці, наприклад, двоє неповнолітніх дівчат, надихнувшись пропозицією одного із блогерів соцмережі, вирішили виконати рекомендації і випили значну кількість запропонованих ліків. Доза дротаверину стала смертельною для однієї із семикласниць, інша у тяжкому стані була госпіталізована до лікарні.

Коментуючи ситуацію, Микола Кулеба повідомив, що на роздуми щодо ймовірного блокування TikTok на території України його підштовхнула реакція батьків та вчителів. За словами посадовця, очільниця однієї зі шкіл Київської області повідомила, що має документ із понад 10 тис. підписами схвильованих батьків, які вимагають заборонити дію соціальної мережі в державі.

На думку Кулеби, у подібній практиці не буде нічого дивного, адже такі заходи вживаються по всьому світу. Зокрема, робота TikTok обмежувалася, як мінімум в Італії (після того, як у країні померла 13-річна дівчинка, намагаючись повторити популярний челендж, пов’язаний із удушенням) та Сполучених Штатах.

“Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімалось. Але це має робити провайдер — власник TikTok має так само як у Facebook чи Youtube, контролювати контент, і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту”, — пояснив Кулеба.

На жаль, до подібних заходів адміністрація соцмережі вдаватися не збирається. Рішення ж про заборону TikTok у державі мають приймати народні депутати. Утім, за наявності потрібного проекту закону, гадає Микола Кулеба, його цілком можуть підтримати у Верховній Раді. Сам же дитячий омбудсмен, на жаль, зробити такий крок не може — його повноваження для подібних дій обмежені.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1386 | Додав: admin | Теги: заборона, діти, tiktok, смартфон, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]