Пт, 2024-03-29, 14:51
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Червень » 29 » Загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак
16:45
Загинув в АТО оперний співак Василь Сліпак

У зоні АТО на Донбасі загинув український оперний співак Василь Сліпак. Про це сьогодні 29 червня повідомляє в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"Відомий у світі оперний співак, який 19 років жив і працював у Франції, в Паризькій опері, але з початком російської агресії кинув європейську кар'єру і повернувся захищати Батьківщину, загинув на фронті під Донецьком у лавах "Правого сектору". Воїн-доброволець Василь Сліпак став зразком громадянина і патріота", - йдеться в повідомленні.

"Він обрав собі псевдо "Міф" - це скорочено від Мефістофель, це з опери "Фауст". Василь Сліпак, великий артист та великий співак загинув як солдат. Як великий захисник свого народу", - пише Бутусов.

"Про нього будуть писати книги, називати вулиці, проводити концерти та розповідати у школах та консерваторіях... Вічна пам'ять, друже "Міф", ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твою жертву заради України. Ми не залишимось байдужими..." - обіцяє журналіст.

Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко підтвердив інформацію про загибель на Донбасі оперного співака Василя Сліпака.

"На превеликий жаль, підтвердилася інформація про загибель Василя Сліпака у районі проведення АТО. Це сталося сьогодні вранці, 29 червня, поблизу сел. Луганське Бахмутського району Донецької області", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Лисенко додав, що тіло загиблого доставлено у морг м. Бахмут.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, Василя Сліпака поховають у Львові, інформує УНІАН.

"Стало відомо, що в зоні АТО загинув український оперний співак Василь Сліпак, який добровольцем пішов на Донбас і воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Громада міста Львова висловлює співчуття родині та близьким. Поховають Сліпака у Львові. Деталі похорону будуть повідомлені додатково", - зазначається у повідомленні.

В прес-службі також повідомляють: "В Сліпак був вихованцем Львівської хорової капели "Дударик", закінчив Львівську консерваторію".

Брат оперного співака Орест Сліпак сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив:

"Василь сьогодні загинув, як герой. Яна Зінкевич (львівська волонтер) люб'язно погодилась допомогти з усіма формальностями і транспортуванням до Львова де буде похорон. Деталі повідомимо пізніше. Прохання писати і не дзвонити. Усім дякуємо за підтримку".

Нагадаємо, у червні 2015 року ЗМІ публікували інтерв'ю зі Сліпаком.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1944 | Додав: adminA | Теги: оперний співак Василь Сліпак, загинув, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]