Сб, 2024-04-20, 04:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 28 » Занедбані садочки і лікарні в житло для переселенців перетворять німці
10:14
Занедбані садочки і лікарні в житло для переселенців перетворять німці

У Дніпропетровській і Запорізькій областях для переселенців відремонтують занедбані садочки та лікарні на гроші німецького банку. У рамках державного проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури" на Дніпропетровщині планують провести капітальний ремонт для 56-ти об'єктів, а в Запорізькій області – для 73-х.

Як розповіли в управлінні зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОДА, разом з іноземними партнерами вони об'їздили область і показали, які покинуті будівлі можна відновити в короткі терміни.

"Для деяких об'єктів ми запропонували змінити цільове призначення, – розповів заступник начальника управління зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко. – Наприклад, у лікарнях приміщення розділені на кімнати, і можна обладнати там невеликі квартири. Ці об'єкти зараз занедбані, і у нас з'явився шанс деякі з них відремонтувати". В управліннях соцзахисту визначать, хто буде проживати в таких будинках.

Нужденними в ремонті визнали занедбані, але ті, що підлягають відновленню гуртожитки, дитячі садки, лікарні та інтернати.

"Наприклад, після реконструкції будівлі колишньої Ботієвської лікарні в Приморському районі там можуть проживати до 80 переселенців, – говорить Бойко. – За кошторисом для цього потрібно 7 млн грн. Ці кошти підуть на заміну даху, віконних блоків, електромережі та каналізації". Всього для реконструкції об'єктів у Запорізькому регіоні потрібно більше 6 млн євро.

На Дніпропетровщині капітально відремонтують об'єкти в Нікополі, Павлограді, Кривому Розі, Дніпродзержинську, Межівському, Петропавлівському, Васильківському, Нікопольському, Покровському та Широківському районах. На це планують витратити до 6 млн євро.

"Зараз проводиться реконструкція гуртожитку Дніпропетровського центру профтехосвіти, гуртожиток Обласного шкірно-венерологічного диспансеру, Дніпродзержинського індустріального коледжу, – сказали в прес-службі ОДА. – Уже в жовтні туди зможуть заселитися до двох тисяч переселенців. У першу чергу житло отримають жінки з дітьми і люди похилого віку".

Планується, що німецький інвестор прийме рішення до кінця літа. У Дніпропетровській області готові дофінансувати частина проектів за рахунок облбюджету.

Нагадаємо, в Україні функціонує 7 модульних містечок для переселенців. Вартість проживання - 150 гривень на місяць.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 1997 | Додав: abel | Теги: капітальний ремонт, переселенці, ремонт, україна, житло, житло для переселенців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]