Пн, 2024-04-29, 15:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Листопад » 21 » Запаси водню знайшли на Місяці
11:42
Запаси водню знайшли на Місяці

Науковці Військово-морської дослідницької лабораторії США (NRL) виявили водень у місячних зразках, які зазнавали впливу сонячного вітру.

Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі Communications Earth & Environment, запаси водню на поверхні Місяця можуть бути джерелом води та стати життєво важливим ресурсом для майбутніх місячних баз та дослідження далекого космосу.

Зразки місячного ґрунту були отримані в ході космічної програми «Аполлон» та надані вченим NRL для дослідження та випробувань. Дослідники з відділу матеріалознавства та технологій NRL вивчають місячну поверхню та зразки астероїдів, щоб зрозуміти, як поверхні небесних тіл взаємодіють із космічним середовищем у ході процесу, відомого як космічне вивітрювання. У ході попередніх досліджень у зернах місячного ґрунту було виявлено гелій, що залишився від впливу сонячного вітру.

Науковці і використали трансмісійну електронну мікроскопію для аналізу зразка місячного ґрунту 79221. Було виявлено водень сонячного вітру, сконцентрований у везикулах усередині мінералів фосфату кальцію, таких як апатит та мерриліт.

Розташування везикул на краях вивітрених зерен вказує на чіткий зв’язок між вмістом бульбашок та впливом сонячного вітру. Крім того, водень, що зберігається в краях зерен, є джерелом летких речовин, що викидаються в екзосферу Місяця під час ударів метеоритами.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1166 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]