Сб, 2024-04-20, 03:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Червень » 6 » Запропонували житло біженцям з України близько 24 тис. швейцарців
00:25
Запропонували житло біженцям з України близько 24 тис. швейцарців

швейцарія житло У Швейцарії близько 24 тис. людей заявили, що готові надати житло для вимушено переміщених людей з України. Про це пише Swissinfo.

Видання повідомляє, що близько 24 тис. швейцарців запропонували надати житло українським біженцям. Приблизно половина з 50 тис. українських біженців у Швейцарії знайшли приватне житло. Решта проживають у громадських закладах, таких як федеральні центри притулку, об’єкти цивільної оборони та колишні армійські казарми.

Згідно з даними неурядової організації Campax, яка співпрацює разом зі Швейцарською радою у справах біженців, вони розмістили лише 4500 біженців. Через це 52 500 ліжок залишаються пустими.

У березні Швейцарія запровадила спеціальний тимчасовий дозвіл S, який надає біженцям право жити та працювати протягом року.

Державний секретаріат з питань імміграції Швейцарії (SEM) повідомляє, що при виїзді українців до України більш ніж на 15 днів на квартал, їх статус захисту S може бути анульований. Це правило не поширюється, якщо ви виїжджали з метою підготувати остаточний від'їзд додому або залишились в Україні надовше через вагому причину (наприклад, тяжкохворих рідних) і можете це довести. Анулювання дозволу на перебування також може відбутися, якщо особа знаходиться в третій країні більше 2 місяців і SEM може припустити, що ви перенесли своє життя туди.

Влада Швейцарії повідомляє, що зареєструвала щонайменше 54 тис. біженців з України, близько 1 тис. з них отримали дозвіл на роботу.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 1292 | Додав: admin | Теги: біженці, житло, україна, Швейцарія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]