Пт, 2024-04-26, 20:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 31 » Запровадити нові санкції проти Ірану попросить Трампа Нетаньяху
11:45
Запровадити нові санкції проти Ірану попросить Трампа Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху планує обговорити з президентом США Дональдом Трампом можливість нових санкцій проти Ірану, повідомляє ТАСС. На думку глави уряду, такий захід є необхідним після ракетних випробувань, які пройшли в передмісті Тегерана.

Нетаньяху підкреслив, що запуск балістичної ракети Іраном є грубим порушенням резолюції Ради Безпеки ООН. "На найближчій зустрічі у Вашингтоні з президентом Трампом я маю намір обговорити можливість відновлення санкцій щодо Ірану. Не можна допускати, щоб іранська агресія залишалася безкарною", - підкреслив прем'єр.

Також стало відомо, що Рада Безпеки ООН проведе у вівторок екстрену нараду у зв'язку з проведеним Іраном ракетним випробуванням. Про це повідомило постійне представництво Швеції при всесвітній організації. Скандинавська країна головує в Радбезі в січні.

"Надійшов запит про обговорення іранського випробування балістичної ракети, яка відбудеться після консультацій з Сирії", - поінформували в постпредстві. За відомостями дипломатів, із запитом про проведення консультацій звернулися США.

Про ракетні випробування напередодні повідомив американський телеканал Fox News. Джерело повідомило, що запуск був проведений на "добре відомому" ракетному полігоні приблизно за 140 миль від Тегерана (близько 220 км).

Голова комітету Сенату США із закордонних справ республіканець Роберт Коркер заявив, що "з нетерпінням чекає початку спільної роботи з адміністрацією США" з метою притягнути Іран до відповідальності "за це та інші порушення".

Нагадаємо, ухвалена в 2010 році резолюція Радбезу ООН 1929 забороняє Ірану розробляти і випробовувати балістичні ракети. У середині січня 2016 року США запровадили санкції щодо низки осіб і організацій, які мають стосунок до програми Ірану з розробки балістичних ракет.

Нагадаємо, в липні 2015 року була досягнута історична угода з іранської ядерної проблеми, згідно з якою з Тегерана зняли економічні санкції в обмін на обмеження в реалізації ядерної програми.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1781 | Додав: adminA | Теги: санкції, трамп, Ізраїль, Іран | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]