Чт, 2024-04-18, 21:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Лютий » 9 » Завдяки "розумним" імплантам вперше змогли ходити паралізовані люди
18:24
Завдяки "розумним" імплантам вперше змогли ходити паралізовані люди

Дослідники зі Швейцарії та Італії створили "розумні" імпланти, які дозволяють ходити паралізованим людям. Завдяки їм троє пацієнтів уже отримали можливість пересуватися.

Дослідження проводились у політехнічній школі Лозанни та Університетській лікарні Лозанни. Їхні результати було опубліковано в журналі Nature Medicine.

Також читайте: Сигнали перетворили у слова: прорив у розумінні роботи мозку

Як пише La Repubblica, одним із пацієнтів, якому вдалося повернути здатність ходити, став Мішель Роккаті. Чотири роки тому він на мотоциклі потрапив в аварію та був паралізований. Уточнюється, що це перший випадок, коли людина з повністю розірваним хребтом змогла вільно ходити.

"Тепер я можу підніматися та спускатися сходами і сподіваюся, що до весни зможу пройти один кілометр", – зазначив чоловік.

У дослідженні йдеться, що у здорової людини нерви в спинному мозку посилають сигнали від мозку до м'язів ніг. У випадку, як у Рокатті, сигнали до ніг не доходять. Однак імплант надсилає сигнал прямо в ноги, що повертає можливість ходити. Щоправда, робить він це лише тоді, коли увімкнений.

Науковці використовували електроди, які просунуті вздовж спинного мозку під хребцями.

За словами нейрохірургині Джоселін Блох, імпланти з електродами точно відповідають корінцям спинномозкових нервів, що дає точний контроль над нейронами, які керують певними м'язами.

Тож усі троє пацієнтів змогли ходити, стояти, крутити педалі, плавати та контролювати рух корпусу вже через день після активації імплантів.

Люди вибирають бажану інтенсивність певного виду рухів на маленькому планшеті, а той передає сигнал кардіостимулятору черевної порожнини, а потім на низку електродів. Ті стимулюють нервові клітини та ініціюють рух у м'язах.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1315 | Додав: abel | Теги: медицина, технології, новини, наука, мозок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]