Чт, 2024-03-28, 15:16
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 24 » Завдяки уламкам, що повертають туристи, Помпеї реставрують
11:58
Завдяки уламкам, що повертають туристи, Помпеї реставрують

Знамениту італійську пам'ятку - Помпеї - реставруватимуть за допомогою туристів, які забирали уламки пам'ятника в якості сувенірів.

Про це повідомляє Local.it.

Зокрема, у жовтні канадка привернула увагу світової преси, коли повернула фрагмент, який вона забрала в Помпеях ще 50 років тому під час медового місяця.

Директор музейного комплексу Массімо Осанна стверджує, що такі випадки не поодинокі, і за останні кілька років туристи повернули в Помпеї сотні археологічних артефактів, причому нерідко до них додавалися листи з вибаченнями.

Осанна підкреслив, що один з повернутих фрагментів виявився дуже важливим для реставрації Casa del Frutteto. Цей уламок був вкрадений ще в 1980-х роках. Його надіслали до музею у березні.

Давньоримське місто Помпеї недалеко від Неаполя було зруйноване через виверження вулкану Везувія у 79 році нашої ери. Помпеї внесені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, щорічно їх відвідують 2,5 млн туристів.

 

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 11032 | Додав: adminA | Теги: уламкам, Помпеї реставрують, Туристи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]