Вт, 2024-04-16, 08:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Липень » 28 » Збір коштів на 3 гелікоптери для ЗСУ ініціювали у Польщі
07:12
Збір коштів на 3 гелікоптери для ЗСУ ініціювали у Польщі

У Польщі почали збирати кошти на три гелікоптери медичної евакуації Мі-2АМ-1, які планують передати Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Ініціатори акції під назвою "Озброюємо Україну: збір коштів на гелікоптери для спеціальних служб" хочуть зібрати на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl.

"Вартість гелікоптера становить 570 тисяч доларів. Ми вирішили, що було б доцільно трохи збільшити цю суму через можливі коливання курсу валюти, тому ми трошки підняли планку вартості до 2 700 000 за одиницю. Загалом це 8 100 000 злотих. Залишки коштів буде спрямовано на наступний збір коштів, мету якого ми разом з нашими військовими фахівцями поставимо найближчим часом!", – йдеться у повідомленні.

польща збір кошти гелікоптер ЗСУ

Ініціатори акції пояснюють свою пропозицію закупити саме гелікоптери так: "Для розминки ми обрали вертоліт для використання Головним управлінням розвідки України. Ми хочемо купити три (гелікоптери – ред.). Техніку використовуватимуть для евакуації поранених бійців з поля бою. Це рятувальна зброя. Вони захистять українських воїнів від смерті. Купімо їх!".

Вони зауважують, що це лише початок, а надалі збиратимуться гроші й на інше озброєння.

На даний момент економіка України переживає не найкращі часи, тому ця акція, додають організатори, також допоможе українським підприємцям і робітникам. Оскільки рятувальні гелікоптери Мі-2АМ-1 виробляються в Україні компанією Avia’Grade, фінансування їх будівництва стане прямим вливанням у розвиток конкретного підприємства, відтак постачання відбуватиметься на спеціальних умовах. Крім того, ці гелікоптери також можна буде обслуговувати в Україні, що дуже важливо в умовах війни.

Ініціаторами акції є польський журналіст Божидар Пайонк, юристка Христина Потапенко, голова фундації масових видовищ Надія Ольшанська-Мороз. Акцію підтримують колишній посол Польщі в Україні Ян Пєкло та польський генерал у відставці Роман Полько.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1217 | Додав: admin | Теги: зсу, Польща, Гелікоптер, збір, кошти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]