Вт, 2024-03-19, 13:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Серпень » 15 » ЗМІ: більше сотні військових покінчили з собою за період АТО. ВІДЕО
17:40
ЗМІ: більше сотні військових покінчили з собою за період АТО. ВІДЕО

З початку АТО на Донбасі понад сотня бійців української армії звели рахунки з життям.

Про це йдеться в сюжеті ТСН за 15 серпня 2015 року.

Як розповіли джерела в Міноборони України, на даний час є дані про 136 таких випадків. Однак офіційно проблему суїцидів і депресій в армії військові не коментують.

Водночас волонтерські служби, котрі зараз працюють з бійцями, б'ють на сполох, адже системну роботу з психологічної діагностики та реабілітації демобілізованих досі не налагоджено. Навіть більше, в Україні немає державної системи з надання психологічної допомоги, тому це питання – найчастіша справа волонтерів.

"У більшості країн бійців після повернення з територій, де ведуться бойові дії, відразу не випускають додому. Наприклад, у Франції військових збирають і відправляють в Кіпр на відпочинок. А ось в Україні таких людей залишають зі своїми переживаннями наодинці", - наголошують журналісти.

Психолог "Кризової психологічної служби" Світлана Камінська розповідає, як рідним військових допомагати їм після повернення додому.

"Бути поруч. Сідати і слухати людину. Якщо людина повертається і він віруючий, знайдіть священика. В Інтернеті зараз багато інформації", - зазначила вона.

Фахівці зазначають, що своєчасна бесіда з психологом здатна запобігти непоправному вчинку.

В липні у київському передмісті Буча знайдено повішеним заступника керівника штабу Цивільного корпусу полку "Азов", адвоката Ярослава Бабича.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1918 | Додав: adminA | Теги: АТО, покінчили з собою, більше сотні військових, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]