Чт, 2024-03-28, 17:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 22 » ЗМІ: до зникнення популяції людиноподібних мавп може призвести вірус Ебола
17:06
ЗМІ: до зникнення популяції людиноподібних мавп може призвести вірус Ебола

Жертвами лихоманки Ебола стають не тільки люди, а й тварини. Смертність горил від лихоманки Ебола сягає 95 відсотків, а шимпанзе - 77 відсотків, повідомляє The Daily Mirror. Як зазначає видання, порівняно з людьми, серед яких смертність від Еболи становить "лише" 50%, людиноподібним мавпам в Африці загрожує повне вимирання, передає NEWSru.com.

Від 1990 року вірус призвів до загибелі третини популяції горил і шимпанзе в світі. Тільки в 1995 році 90 відсотків горил, що мешкали в національному парку на півночі африканського Габону, померли від геморагічної лихоманки. Ще п'ять тисяч горил померли в 2002-2003 роках, коли вірус Ебола поширився в Демократичній Республіці Конго.

За підрахунками науковців із Всесвітнього фонду дикої природи, зараз у світі залишилося трохи більш ніж 115 тисяч горил, тому такі показники смертності можуть призвести до їхнього цілковитого зникнення.

Поширення смертельного вірусу може бути обмежене шляхом вакцинації тварин - безпечна і ефективна вакцина для горил і мавп вже розроблена, тоді як для людей її ще не створили. Але проблема в тому, що проводити випробування з цими тваринами в багатьох країнах заборонено, через їхню схожість з людиною.

"Питання в тому, чи повинні ми зробити виняток в даному випадку", - пише Міра Інгліс, науковий співробітник Університету Шеффілда, одного з провідних і найбільших університетів Великобританії, в журналі The Conversation. Вакцинація мавп також може допомогти людям: буде знайдена вакцина проти вірусу, який передається від людини до людини, додає вона.

Нагадаємо, що на початок січня 2015 від вірусу Ебола, спалах якого почався в 2014 році в країнах Західної Африки, померло понад 8000 осіб. За відомостями Всесвітньої організації охорони здоров'я, за даними на 4 січня 2015 року вірус забрав життя 8235 осіб. Майже всі випадки зараження зі смертельним результатом зареєстровано в Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гвінеї. Вісім людей померли в Нігерії, шість - у Малі і один - у США. В даний час державою з найбільшим числом інфікованих жителів стала Сьєрра-Леоне. Загальне число інфікованих вірусом Ебола в світі сягнуло 20 тис. 747 осіб.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1956 | Додав: admin | Теги: людиноподібна мавпа, популяціїя, вірус ебола, Зникнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]