Сб, 2024-04-20, 09:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 5 » ЗМІ: іноземці масово залишають Росію
17:56
ЗМІ: іноземці масово залишають Росію

Громадяни країн Заходу почали масово тікати з Росії через поглиблення міжнародної ізоляції країни з причини її військової агресії проти України.

Про це повідомляю сьогодні видання Financial Times. Якщо не рахувати біженців від війни на Донбасі, то в січні в Росії проживало на 417 тис. іноземців менше, ніж на цей час торік. Тобто, кількість громадян інших країн на російській території зменшилася на 4,7%.

Однак кількість відтоку з Росії іноземців з деяких західних країн значно вища. Приміром, 31% німців, які з тих чи інших причин перебували на російській території, поїхали додому. Федеральна міграційна служба РФ повідомляє, що сьогодні в країні є 240 тис. німців.

Також 36% громадян США залишили Росію на тлі загострення американсько-російських відносин. Так само вчинили 38% британців і 41% іспанців.

"Втеча іноземців віддзеркалює погіршення економічної привабливості Росії, яка сильно постраждала від санкцій Заходу, накладених за втручання в конфлікт на сході України і анексію Криму, разом з обвалом цін на нафту", - йдеться в статті.

Видання нагадує, що за останні 12 місяців рубль втратив 40% своєї вартості порівняно з доларом. А згідно з прогнозами, російська економіка скоротиться на 4,5%. І це нашкодило західному бізнесу в Росії не менше, ніж місцевому приватному сектору. Експерти пояснюють, що західні компанії тепер намагаються скоротити кількість іноземців серед своїх працівників у російських відділеннях і відсилають їх додому, оскільки їхнє утримання тепер коштує дорожче.

Видання також нагадує, що німецькі, американські та інші західні компанії скорочують свою активність в Росії або й зовсім йдуть з країни. Згідно з даними Німецької торговельної палати, близько 167 німецьких підприємств закрили свій російський бізнес.

Також, окрім іноземців із Заходу, країну залишають і приїжджі з пострадянських республік. Приміром понад 100 тис. громадян Узбекистану, які приїхали в Росію на роботу, тепер повернулися додому. Трудові мігранти з Таджикистану теж змушені їхати в свою країну, оскільки через обвал рубля їм стало невигідно працювати в сусідній країні. Водночас іммігрантів з Бєларусі, Китаю і біженців з України в Росії побільшало.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 11104 | Додав: admin | Теги: залишають росію, іноземці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]