Чт, 2024-04-25, 18:35
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Жовтень » 25 » Зміцнюється долар США щодо євро та єни
00:20
Зміцнюється долар США щодо євро та єни

долар сша Долар США зміцнюється щодо євро та єни в понеділок на тлі загального уникнення інвесторів від ризику, спровокованого новинами з Китаю. Повідомляє Financial Times.

Фунт стерлінгів слабо дешевшає в парі з американською валютою після впевненого підйому раніше під час торгів. Падінню апетиту до ризику на світових ринках сприяли повідомлення про запровадження чергових карантинних обмежень у великому китайському місті Гуанчжоу.

Переобрання Сі Цзіньпіна генеральним секретарем Центрального комітету Комуністичної партії Китаю на третій термін означає, що політика "нульової терпимості" в КНР, яка вже призвела до уповільнення зростання економіки країни, продовжиться, зазначає агентство Bloomberg. Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона) додає 0,17%, ширший WSJ Dollar Index - 0,56%.

Інвестори уникають ризику через новини про карантинні заходи в Гуанчжоу, і це загалом надає підтримку долару, каже аналітик Santander Стюарт Беннетт. Пара євро/долар за даними на 15:25 кв торгується на рівні $0,9837 порівняно $0,9864 на закриття ринку у п'ятницю. Фунт стерлінгів, курс якого у понеділок піднімався до $1,1409, торгується на рівні $1,1291 проти $1,1304 за підсумками попередньої сесії.

Підтримку фунту надало рішення колишнього прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона відмовитися від боротьби за посаду лідера Консервативної партії та, відповідно, глави британського уряду. Це дає добрі шанси на перемогу екс-міністру фінансів країни Ріші Сунаку, зазначає газета Financial Times.

Курс ієни до долара втрачає 1% і становить 149,14 ієни/$1 проти 147,68 ієни/$1 за підсумками попередніх торгів. На початку сесії він піднімався до 145,53 єни/$1. У п'ятницю американська валюта подешевшала на 0,72% у парі з ієною, що газета Nikkei пояснювала інтервенціями Японії на валютному ринку. Міністр фінансів країни Сюн'їті Судзукі в понеділок вкотре заявив, що уряд країни вживатиме необхідних заходів для запобігання "надмірним коливанням валютних курсів".

Він відмовився говорити про те, чи проводилися інтервенції у п'ятницю та в понеділок. Вартість долара щодо юаня піднялася під час торгів до 7,2626 юаня/$1 порівняно з 7,2438 юаня/$1 на закриття попередньої сесії. Курс офшорного юаня (торгується в Гонконгу) опустився в ході торгів до рекордно низького рівня 7,3 юаня/$1.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1174 | Додав: admin | Теги: США, Євро, долар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]