Нд, 2024-09-08, 03:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Пошук
Головна » 2024 » Липень » 7 » ЗРК Mistral від Естонії доставили в Україну
00:13
ЗРК Mistral від Естонії доставили в Україну

Україна отримала від Естонії зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral і ракети до них. Повідомляє пресслужба Міністерства оборони Естонії. Про передачу ЗРК містраль Україні на початку червня оголосив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

"Зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral і ракети до них доставлені в Україну. Давайте й надалі підтримувати борців за свободу", – йдеться у повідомленні естонського Міноборони.

Mistral – це сучасний зенітно-ракетний комплекс для ураження гелікоптерів та літаків, розроблений у Франції. Він доступний як у портативному варіанті (ПЗРК), так і для використання на стартових платформах для транспортних засобів, кораблів і вертольотів.

Комплекс має радіус дії до 6 кілометрів, призначений для захисту від літаків і гелікоптерів, що літають відносно низько.

Раніше Естонія передавала Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, гаубиці, артилерію, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові госпіталі, медикаменти, засоби індивідуального захисту та сухпайки.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 183 | Додав: admin | Теги: зрк Mistral, україна, Естонія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]