Пт, 2024-04-19, 18:00
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Березень » 15 » Звільнити ще 10 000 працівників планує Meta
00:07
Звільнити ще 10 000 працівників планує Meta

Материнська компанія Facebook Meta планує звільнити 10 000 працівників, починаючи з середи, у рамках багатомісячних зусиль щодо скорочення та реструктуризації, спрямованих на перетворення гіганта соціальних медіа на все більш переповнений ринок соціальних мереж.

У вівторок, опублікованому у Facebook, виконавчий директор Meta Марк Цукерберг заявив, що прийняв «важке рішення» скоротити команду рекрутингу, членів якої буде повідомлено в середу, якщо вони постраждають. За скороченнями цього тижня відбудуться скорочення та реорганізація технічних працівників у квітні та допоміжних бізнес-ролей у травні, сказав Цукерберг, підтверджуючи звіт Washington Post у понеділок. За словами Цукерберга, компанія також планує закрити близько 5000 додаткових відкритих вакансій, які вона ще не заповнила.

"Це буде важко, і це неможливо обійти. Це означатиме прощання з талановитими та захопленими колегами, які були частиною нашого успіху", – сказав Цукерберг. "Ми будемо підтримувати людей так само, як і раніше, і ставитимемося до кожного з вдячністю, яку вони заслуговують".

Цукерберг натякав на додаткові звільнення принаймні з січня, наголошуючи на необхідності компанії підвищити ефективність і скоротити керівництво середньої ланки під час внутрішніх і зовнішніх форумів. Останні звільнення ґрунтуються на листопадовому скороченні робочої сили, яке скоротило 11 000 робочих місць , або близько 13 відсотків робочої сили Meta, у перших масових звільненнях в історії компанії.

Як і багато інших інтернет-платформ, які заробляють на цифровій рекламі, Meta стикається з економічними проблемами. Компанія стикається із загостренням конкуренції за рекламні долари та користувачів з боку нових гравців на ринку соціальних медіа, таких як мережа коротких відео TikTok. Деякі цифрові рекламодавці скоротили свої витрати на рекламу в соціальних мережах, оскільки інфляція створила занадто велику нестабільність ринку. Тим часом компанія, що базується в Менло-Парку, Каліфорнія, наймала надмірну кількість працівників під час пандемії коронавірусу , оскільки багато платформ соціальних мереж пережили бум під час припинення роботи уряду.

Цукерберг пообіцяв, що 2023 рік стане "роком ефективності", оскільки компанія прагне скоротити керівництво середньої ланки та прискорити прийняття рішень.

"Енергійніша організація швидше виконає свої пріоритети. Люди стануть більш продуктивними, а їхня робота принесе більше задоволення та задоволення, – сказав Цукерберг у своїй публікації у вівторок. – Ми станемо ще більшим магнітом для найталановитіших людей".

Скорочення Meta також відбувається в хаотичний час для індустрії технологій, після приголомшливого краху Silicon Valley Bank , який обслуговував технологічні стартапи. Це стало другим за величиною банкрутством банку в історії США. Зрив поклав початок триденній сазі, в якій засновники стартапів попереджали, що вони можуть бути не в змозі нараховувати зарплату або бути змушені звільнитися, якщо їхні кошти будуть заморожені.

Незважаючи на те, що кризу вдалося запобігти завдяки заяві уряду США ввечері в неділю про те, що він гарантуватиме ризиковані депозити, технологічний сектор все ще скорочує десятки тисяч робочих місць. Близько 1532 технологічних компаній звільнили 289 613 працівників у 2022 і 2023 роках. Крім Meta, скоротили штат Google і Amazon.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 1141 | Додав: admin | Теги: працівник, facebook, звільнення, цукерберг, meta | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]