Сб, 2024-04-20, 09:51
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » Спецтеми: в Україні та в світі » В Україні » Ситуація в зоні АТО

Звільнення Широкиного стабілізувало ситуацію на фронті

Бойовики залишили повністю зруйноване с. Широкине і відступили на схід - у бік Саханки і Безіменного. Cитуація на Маріупольському напрямку трохи стабілізувалася. Про це сьогодні, 3 липня, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Відповідно до Мінських домовленостей і доповнень до постанови Верховної Ради України про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, Широкине повинне контролюватися силами АТО", - додав він.

У свою чергу батальйон спеціального призначення "Азов" на своїй сторінці у Facebook повідомив: "Ворог відійшов від Широкиного. Широкине - Україна!!!"

"Це сталося не тому, що хтось підписав Мінськ-2,3,4, а тому, що з початку Азовського зимового наступу ворог втратив убитими, пораненими і полоненими в Широкиному більш як 800 бойовиків, про що свідчать дані радіоперехоплення. І це заслуга наших хлопців з "Азову", "Донбасу", 37-ї бригади ЗСУ та багатьох інших - заслуга, яку ще оцінять. Ми всі заплатили ціну в понад 60 убитих і 200 поранених", - підкреслили в "Азові".

При цьому спікер АТО Мотузяник зазначає, що ворожі обстріли та збройні провокації тривають; але вони мають епізодичний характер і здійснювалися, переважно, у темну пору доби. Окупанти застосували важке озброєння (гармати та міномети) лише на приморській ділянці (від Сопиного до Широкиного). При цьому внаслідок безсистемного вогню, який ведуть у бойовики, у с. Чермалик є руйнування і сильно пошкоджена інфраструктура.

На Луганському напрямку тривають щоденні вечірні мінометні обстріли Станиці Луганської, внаслідок чого районний центр вкотре зазнав руйнувань. Водночас завдяки роботі наших ремонтників, налагоджено постачання електроенергії та запрацював мобільний зв’язок. Окрім цього, бойовики вчинили масштабну провокацію в районі Кримського: бій тривав понад півтори години. Також поодинокі збройні провокації НЗФ траплялися на інших ділянках – Щасті, Трьохізбенці, Золотому.

На Донецькому напрямку ситуація в районі Горлівки залишається порівняно стабільною: незважаючи на численні перестрілки на заході агломерації (йдеться про сел. Ленінське і Кірове), фактів застосування великокаліберного озброєння з боку НЗФ не зафіксовано. На захід від Донецька обстановка – більш напружена: епіцентром протистояння вчора було сел. Піски. На наших рубежах у районі аеропорту зафіксовано використання ворожих танків, 120-мм мінометів та снайперів.

Вчора у межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 12 польотів ворожих безпілотних літальних апаратів. Ще 2 безпілотні літальні апарати та вертоліт Мі-8 країни-агресора наші прикордонники бачили на адміністративній межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

Нагадаємо, 2 липня в Міноборони України вже повідомляли, що всі бойовики пішли з села Широкиного (Донецька область), зараз вони зайняли позиції на схід від цього населеного пункту. У Широкиному встановилася повна тиша.

1 липня окупанти заявили, що вважають село Широкине Новоазовського району демілітаризованою зоною.

Того ж дня речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомив, що незважаючи на брехливі заяви ватажків бандформування "ДНР", проти сил АТО у Широкиному тривають збройні провокації. Факти порушення перемир’я з боку окупантів фіксуються щогодини. Окрім стрілецької зброї і мінометів, застосовується і важке озброєння – 122-мм гармати та реактивні установки "Град-П".

Представник України у робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявляє, що Україна пропонує створити 4-кілометрову зону безпеки в Широкиному, проте Росія не погоджується.

Категорія: Ситуація в зоні АТО | Додав: abel (2015-07-03)
Переглядів: 5061 | Теги: Широкино | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]