Чт, 2024-04-25, 15:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Лютий » 23 » Ефірні олії для дітей не варто використовувати
00:24
Ефірні олії для дітей не варто використовувати

Ефірні олії Нещодавно на просторах Інтернету з'явилося відео, в якому мама заспокоює немовля, піднісши до його носа баночку з аромаолією. Незважаючи на те, що малюк перестає плакати за лічені секунди, фахівець наголосила, така дія вкрай небезпечна для його здоров'я.

"Запам'ятайте! Заборонено робити активні інгаляції малюкам як із флакону, так і поруч розпорошувати ефірні олії через дифузор", – попереджає вона.

Справа в тому, що у дітей до трьох років підвищена чутливість нюхових рецепторів та недосконалість дихальної системи. При цьому важливо розуміти, що ефірна олія – це не просто запах, це складний біохімічний склад, що містить понад 400 компонентів. Багато з них може призвести до пошкодження структурних елементів нервової системи дитини. Тому більшість ефірних олій для цього віку нейротоксична. Цього варто очікувати при регулярних активних арома-інгаляціях.

А як максимум можливі пошкодження механізмів регуляції таких життєво важливих органів та систем, як серцева, судинна, дихальна, м'язова та інші. Крім того, у дитини можливий ларингоспазм, який може призвести до смерті.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1334 | Додав: abel | Теги: Ефірні, олії, поради, діти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]