Чт, 2024-04-25, 07:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Вересень » 30 » Яка різниця між зеленими оливками та чорними маслинами
11:24
Яка різниця між зеленими оливками та чорними маслинами

Чим довше оливки залишаються на дереві достигати, тим сильніше темніє їх колір. Але не тільки змінюється колір оливок, але також і вміст жирних кислот та поживних речовин. Ітак, зелений, фіолетовий чи чорний: колір маленьких делікатесів залежить від ступеня стиглості. У недостиглих оливках міститься більше кальцію та магнію. Вміст жирів десь 13,5 грам на 100 грам.

Цілком достиглі фрукти темного кольору містять 45 грам жирів на 100 грам продукту. Чорні оливки містять більше калорій. Більша частина жирів оливок складається з ненасичених жирних кислот, які дуже корисні і позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. В Іспанії є така рекомендація, що кожна людина повинна з’їдати сім оливок на день.

Чорні оливки, на-жаль не завжди означає повністю достиглий фрукт. Досить часто недостиглі плоди штучно фарбують, як наприклад з допомогою глюконату заліза (Е 579) і лактату заліза (Е 585) – це повинно бути вказано на упаковці. І взагалі, корисно звертати увагу на вміст продуктів, так як часто використовуються підсилювачі смаку та штучні консерванти. Насправді це зайве, бо оливки в герметичній упаковці добре зберігаються і без штучних консервантів.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1538 | Додав: adminA | Теги: маслина, користь, різниця, оливка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]