Пт, 2024-04-19, 03:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 29 » Міфи про “здорові” сніданки розвіяли вчені
09:48
Міфи про “здорові” сніданки розвіяли вчені

Медики назвали сніданки, які марно вважаються корисними.

Всі знають про важливість корисного і поживного сніданку, який стане джерелом бадьорості і енергії на весь день. Однак саме з цим постулатом пов’язано чимало міфів  –  як виявилося, не вся їжа є однаково корисною для людини зранку, а певних продуктів і взагалі варто остерігатися.

Серед  продуктів, які є популярними сніданками, є чимало таких, від яких варто відмовитися.

Яєчня з беконом

Найпопулярніший сніданок – яєчня з беконом – має надмірну жирність, що при занадто частому і великому вживанні може викликати набір зайвої ваги. До того ж червоне смажене м’ясо натщесерце здатне викликати рак підшлункової залози.

Свіжовичавлений сік

Дуже часто його приймають вранці натщесерце, однак саме це може викликати суттєві проблеми з травною системою. З часом у любителів такого сніданку можуть розвинутися гастрит, виразка, розвиток харчової алергії. Тому бажано спочатку добре поснідати, а потім пити соки зі свіжих фруктів чи смузі з цитрусових.

Пластівці

Улюблений  варіант сніданку – пластівці. Їх досить залити молоком, йогуртом або соком, щоб отримати досить поживну страву, що наситить організм на кілька годин. Однак не всі знають, що під час такого сніданку різко збільшується рівень цукру в крові, а тому через деякий час після такого прийому їжі повернеться почуття голоду.

Кисломолочні продукти

Сир, кефір, йогурти вже давно вважаються запорукою здорового і корисного сніданку. Але це зовсім не так. Насправді їх краще вживати не на голодний шлунок, а на другий сніданок або ж увечері. Справа в тому, що вранці соляна кислота, яка виробилася за ніч, розщепить всі корисні бактерії з цих продуктів. Тому користі від них не буде абсолютно.

Банани

Ще одним популярних сніданком є банани  – вони дуже поживні і корисні, однак не в якості сніданку. У цьому продукті дуже багато магнію, що може мати серйозне навантаження на серце і не буде корисно для здоров’я.

Зелень і овочі

До небезпечних сніданків лікарі віднесли зелень, помідори, огірки. В них високий рівень вмісту кислот, що може викликати печію, здуття, а при регулярному і надмірному їх вживанні може бути причиною виразки шлунка.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1497 | Додав: adminA | Теги: сніданок, здоровий, Міф | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]