Чт, 2024-03-28, 16:04
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Березень » 27 » На криголамі "Ноосфера" українські полярники вирушили з Чилі
11:07
На криголамі "Ноосфера" українські полярники вирушили з Чилі

криголам ноосфера Команда 27-ї Української антарктичної експедиції вирушила з Чилі до станції "Академік Вернадський". Вперше за 20 років наші полярники відправилися в Антарктику на власному судні під прапором України – науково-дослідному криголамі "Ноосфера"

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр:

Попереду – прохід протоки Дрейка. НАНЦ нагадує, що це найбільш штормове місце на планеті), а далі на експедицію чекає наша станція – найвіддаленіший куточок України в світі. Там 27-ма УАЕ має змінити колег з 26-ї експедиції, які вже рік відпрацювали в Антарктиді.

Також судно доправить на станцію вкрай необхідні вантажі – пальне, продукти, обладнання, будівельні матеріали тощо. Очікується, що "Ноосфера" прийде до "Вернадського" за 5-6 днів.

"Побажаємо команді спокійного Дрейку! І ось такий "бандерівський" захід сонця в Чилі проводжав наших полярників та екіпаж судна в Антарктиду. Ми вбачаємо в цьому добрий знак! Все буде Україна

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1262 | Додав: admin | Теги: ноосфера, криголам, полярник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]