Чт, 2024-03-28, 13:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 3 » Найкорисніше поєднання продуктів: список
08:18
Найкорисніше поєднання продуктів: список

Практично всі продукти харчування володіють певним набором корисних речовин, але отримати їх не так просто. Деякі мікроелементи і вітаміни настільки швидко трансформуються, що організм просто не встигає ними скористатися. Щоб не втрачати цінні властивості їжі, поєднуйте її з ідеальними «напарниками»: це не тільки смачно, але й дуже добре для здоров’я.

Солодкий перець і бобові – джерело заліза і вітаміну C

Бобові – багате джерело негемового (рослинного) заліза. На відміну від гемового (м’ясного), який всмоктується організмом на 15-30%, залізо з бобових засвоюється лише на 3-5%. Щоб запобігти розвитку анемії, квасоля і боби рекомендують поєднувати з фруктами і овочами, багатими вітаміном C.

У 100 г солодкого болгарського перцю міститься 250 мг аскорбінової кислоти, тому незайвим буде приготувати рагу або салат з цими інгредієнтами. Особливо така "парочка" виявиться корисною для веганів і вегетаріанців.

Помідори і броколі проти раку

Існує величезна кількість рецептів, де томати гармонійно поєднуються з броколі. Додайте їх в свій раціон, оскільки ці продукти володіють хорошими протипухлинними властивостями. Вчені підтвердили це в ході експерименту на хворих раком щурах.

У тварин, які їли тільки томати або броколі, пухлини зменшилися на 34% і 42% відповідно. Щури, яким давали обидва продукти одночасно, поліпшили свої показники на 52%. При чому тут гризуни, запитаєте ви? Справа в тому, що наші ДНК дуже близькі, і те, що йде на користь хвостатим, найчастіше не зашкодить і людині.

Молочні продукти всі корисні, якщо вони не містять всіляких добавок – фруктових наповнювачів і т.п. Якщо є непереносимість лактози, молоко слід вживати з зеленим чаєм або замінити його на кисломолочні продукти.

Цільнозернові крупи і цибуля – джерела заліза і цинку

В цільнозернових крупах (рисового, гречаного, вівсяного, кукурудзяного, пшеничного) міститься багато заліза і цинку, однак ці речовини слабо поглинаються організмом. Допомогти їм затриматися і виконати оздоровляючу роботу зможуть цибуля або часник, які багаті сіркою. Примітно, що ці продукти відмінно взаємодіють як в сирому, так і в термічно обробленому вигляді.

Помідори і оливкове масло для профілактики інсульту

Оливкова олія і томати – основа середземноморської дієти, відомої своїм позитивним впливом на роботу серця і головного мозку. В оливковій олії міститься велика кількість олеїнової кислоти, що істотно знижує рівень шкідливого холестерину, який закупорює судини і провокує інсульт. У поєднанні з помідорами, які багаті лікопіном (антиоксидантом), олія стає справжнім щитом для серцево-судинних, неврологічних захворювань і старіння.

Яйця і бринза для кращого засвоєння кальцію

Кальцій краще засвоюється, якщо вживати його разом вітаміном D. Звичайно, найбільше цього вітаміну синтезується під впливом ультрафіолету, тому влітку корисніше буде ласувати бринзою або іншими сирами на сонечку. Взимку ж радимо готувати поживні і смачні сендвічі з бринзою, яйцем, лососем і листям салату. Така комбінація дасть вам оптимальну кількість обох речовин.

Чорний перець і куркума – протизапальний ефект

Чорний колір добре поєднується жовтим не тільки в одязі та інтер’єрі: для деяких продуктів це також актуально. У перці міститься алкалоїд пиперин, володіє протисудомним і знеболюючим ефектом. В парі куркумою, яка відома як відмінний антисептичний, антибактеріальний та протизапальний засіб, перець стає чудовим помічником в лікуванні та загоєнні ран, пухлинних захворювань, хвороби Альцгеймера, розсіяного склерозу, артриту та ін.

Надлишок фруктів небажаний. Дана група харчових продуктів є джерелом вуглеводів для нашого організму. Не варто їсти більше 500-600 м на добу.

Брюссельська капуста і оливкове масло проти дефіциту вітаміну К

Дефіцит вітаміну K, що міститься в брюссельській та цвітній капусті, часто викликає кровоточивість ясен. Цей вітамін належить до жиророзчинних, тому допомогти йому засвоїтися зможе оливкова олія – найкорисніша серед усіх рослинних.

Яблука і какао – потужний антиоксидант

Флавонол кверцетин, що міститься в шкірці червоного яблука, – потужний протизапальний засіб. Не дайте йому розчинитися в метаболічних «перипетії»! У поєднанні з антиоксидантами какао, яблука стають непоганим засобом від атеросклерозу.

Ця пара чудово поєднується у смачному та корисному десерті – шоколадно-яблучної пасти: видаліть з яблук кісточки, перекрутіть їх на м’ясорубці, перемішайте з какао і цукровим піском, варіть протягом години. Потім додайте в каструлю вершкового масла, і вже через 25-30 хвилин десерт буде готовий. Викладіть його в банки, остудіть і зберігайте в холодильнику.

Таблиця сумісності продуктів харчування допоможе вам визначити, чи буде користь від інгредієнтів, які ви вирішили поєднати в своєму раціоні.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1505 | Додав: adminA | Теги: поєднання, продукти, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]