Вт, 2024-04-16, 07:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Липень » 9 » Підтримують роботу мозку ці напої: список
00:24
Підтримують роботу мозку ці напої: список

апельсиновий сік "Розумні"  препарати можуть покращити роботу мозку і хоча в аптеці можна знайти велику кількість добавок, в деяких напоях містяться подібні натуральні сполуки, а ще антиоксиданти і пробіотики, які можуть підтримувати роботу вашого мозку.

Апельсиновий сік

1 склянка цього напою забезпечить вам близько 93% денної норми вітаміну C. І саме цей вітамін може мати корисні для мозку властивості.Завдяки дослідження стало відомо, що люди з вищим рівнем вітаміну C у крові мають кращі показники уваги та пам’яті. Однак недоліки солодкого апельсинового соку можуть переважити його переваги.

У соку набагато більше калорій, ніж у самому фрукті, а високе споживання додаткового цукру пов’язане з ожирінням, діабетом 2 типу та серцевими захворюваннями.

Найкращий спосіб отримати цей вітамін – просто з’їсти апельсин. Цілий фрукт містить менше калорій та цукру, а також більше клітковини, ніж апельсиновий сік

Кава

Один із самих популярних напоїв з подібними властивостями. Для мозку вона перш за все корисна кофеїном, а також хлорогеновою кислотою. В одному дослідженні зазначалося, що кофеїн може покращити концентрацію уваги, час реакції та пам’ять.

Кава може врятувати вас від хвороби Альцгеймера. Майте на увазі, що кофеїн, як відомо, безпечний при використанні до 4 чашок по 100 мг на день.

Зелений чай

Тут кофеїну ще більше, ніж у каві. Тим не менш, він також може похвалитися двома ноотропними сполуками – l-теаніном та галата епігаллокатехіну. Дослідження показують, що l-теанін може сприяти розслабленню, а також у поєднанні з кофеїном може покращити увагу. Крім того, він також може благотворно впливати на ваш мозок або навіть боротися з нейродегенеративними захворюваннями.

Комбуча

Чайний гриб – це ферментований напій, який зазвичай готують із зеленого чи чорного чаю, а також фруктів чи рослин. Його головна перевага полягає в тому, що з нього в кишечник потрапляють корисні бактерії, які називають пробіотиками. Теоретично, через двухсторонню лінію кишечник-мозок і внаслідок покращення здоров’я кишечника можливо покращити і роботу мозку. Ви можете приготувати чайний гриб самостійно або купити його у готовому вигляді у супермаркеті.

Буряковий сік

Буряк — це темно-червоний коренеплід, який від природи багатий на нітрати, які ваш організм використовує для насичення клітин киснем і поліпшення кровотоку. Буряковий сік може посилити цей ефект, збільшуючи вироблення оксиду азоту.

Сік чорниці

Чорниця багата на рослинні поліфеноли, які можуть поліпшити роботу мозку. За це багато в чому відповідальні антоціани – антиоксиданти, які надають цим ягодам гарний синьо-пурпуровий відтінок. Так само і чорничний сік містить ці сполуки. Щоправда, просто з’їсти жменю цих ягід буде все ж таки корисніше.

Кефір

Це також ферментований напій, що містить пробіотики. Однак його роблять із кислого молока, а не чаю. Він може допомогти роботі мозку, сприяючи зростанню корисних бактерій у кишечнику. Ви можете приготувати кефір самостійно, але набагато простіше придбати вже готовий у найближчому супермаркеті. Як варіант, виберіть несолодкий питний йогурт, який також може містити пробіотики.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1214 | Додав: admin | Теги: мозок, робота, підтримка, напій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]