Чт, 2024-03-28, 18:25
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Грудень » 4 » Посилити боротьбу з дезінформацією про коронавірус має намір ЄС
00:11
Посилити боротьбу з дезінформацією про коронавірус має намір ЄС

дезінформація Європейська комісія (ЄК) у п’ятницю продовжила свою програму моніторингу дезінформації про коронавірус іще на шість місяців до червня наступного року та опублікувала звіти онлайн-платформ про їхні дії у цьому напрямі з вересня до жовтня.

"Ми хочемо, щоб платформи активізували зусилля боротьби з дезінформацією про COVID-19, зокрема про вакцини і всіма мовами ЄС", – заявила заступник голови ЄК Вєра Юрова.

Брюссель очікує, що платформи втілять уроки програми моніторингу COVID у більш надійній системі нового Кодексу боротьби з дезінформацією.

Європейський комісар із внутрішнього ринку Тьєррі Бретон додав, що цей кодекс помітно змінить правила гри. "Інформаційний простір не має бути Диким Заходом, де на громадян обрушується неприборканий потік дезінформації", – сказав він.

У розробці кодексу поведінки щодо COVID-19 в інформаційному просторі ЄС беруть участь десятки основних онлайн-платформ, і він буде готовий, як очікується, до кінця березня.

Останні звіти показують, що YouTube розширив свою програму протидії медичній дезінформації, видаляючи твердження про вакцини, що суперечать консенсусу органів охорони здоров’я країн ЄС або ВООЗ. TikTok збільшив кількість ключових слів та хештегів, які можуть запускати теги та банери, пов’язані з COVID-19 та вакцинами. Twitter оновив свою політику проти інформації про вакцини, що вводить в оману. LinkedIn розширив співпрацю з відомими людьми у Європі для поширення авторитетних думок щодо вакцинації. Компанія Meta/Facebook оновила свою політику щодо вакцинації дітей проти COVID-19, наприклад видаляючи неправдивий контент про те, що вакцин для дітей не існує або вони небезпечні і не тестувалися.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1264 | Додав: admin | Теги: ЄС, дезінформація, коронавірус, боротьба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]