Пт, 2024-04-26, 13:00
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Травень » 1 » Протягом дня можна перекушувати корисними снеками: список
13:35
Протягом дня можна перекушувати корисними снеками: список

У перервах між повноцінними прийомами їжі іноді з’являється голод. Щоб його вгамувати, ми нерідко перекушуємо чимось корисним: солодким, борошняним або, наприклад, чіпсами. Нерідко перекушування також є засобом відволіктися і заспокоїти нерви, тому все це переростає в компульсивне переїдання. Щоб цього не відбувалося, не забороняйте собі перекушувати зовсім - просто замініть снеки на корисні альтернативи.

Водорості норі

Норі – це японські водорості, які ми знаємо завдяки тому, що з них роблять суші. У сухому вигляді їх легко можна знайти в продуктовому магазині і їсти їх як корисний снек замість, наприклад, чіпсів. Вибирайте ті норі, які призначені саме для виготовлення ролів, тому що в них немає додаткових спецій та солі.

Фрукти

Замініть некорисні перекушування фруктами – вони стануть чудовою альтернативою шкідливим солодощам. Однак, слідкуйте за тим, щоб ці фрукти мали низький глікемічний індекс, тобто містили не надто багато цукру. Це можуть бути, наприклад, яблука, цитрусові чи гранат. А ось банани чи виноград будуть не найкращим вибором.

Свіжі овочі

Перекушування овочами – найкраще, що можна придумати. Вони містять велику кількість клітковини, завдяки якій ви довгий час залишитеся ситими, а також насичують організм необхідними вітамінами та мінералами. Вони не такі солодкі, як фрукти, а тому стануть ще найкращим варіантом перекушування. Як снек особливо підійдуть хрусткі овочі – селера, морква або огірок.

Горіхи

Як перекус горіхи хороші тим, що вони швидко втамовують голод, заодно насичуючи організм великою кількістю вітамінів і мінералів. Крім того, білок регулює рівень цукру в крові та допомагає впоратися з потягом до солодкого. Однак не забувайте, що горіхи мають високу калорійність – тому занадто сильно на них все-таки налягати не варто.

Вівсяні хлібці

Якщо вже й перекушувати хлібцями, то обирайте вівсяні — такі альтернативи, як рисові, менш корисні. Вівсяні хлібці містять більше клітковини, вітамінів та мінералів. А ще вони виготовлені з цільного зерна, тому мають нижчий індекс глюкози.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1290 | Додав: admin | Теги: перекушування, користь, снек | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]