Пт, 2024-04-26, 05:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Грудень » 18 » Редагування генів для вивчення жирових клітин: розроблено революційну технологію
00:19
Редагування генів для вивчення жирових клітин: розроблено революційну технологію

редагування гени Дослідники з Університету штату Мічиган здійснили прорив у вивченні впливу різних генів на жирові клітини, розробивши новий інструмент для редагування генів спеціально для ліпоцитів.

"Найбільша проблема в дослідженнях ліпідів досі полягала в тому, що якщо ви хочете вивчити функцію гена, ви повинні вкласти багато часу, ресурсів і грошей у розведення мишей з бажаною мутацією для видалення або введення у їх геном певних генів, що вас цікавлять. Тварин з відповідною зміною гена потрібно було виростити, а це часто означало рік очікування і десятки тисяч доларів інвестицій", – пояснив Стівен Романеллі, доктор філософії, колишній член лабораторії Орманда МакДугалда у відділенні молекулярної та інтегративної фізіології.

Розроблений вченими CRISPR-Cas9 справив справжню революцію у даному процесі. CRISPR-Cas9 – метод редагування генів, який полягає у введенні ферменту Cas9, здатного розривати нитки ДНК, та частини РНК, яку фермент Cas9 переносить у певне місце в геномі для редагування. Цей фермент “упаковано” у нешкідливий вірус, який доставляє фермент у досліджувані клітини. CRISPR-Cas9 успішно використовувався для дослідження клітин серця, печінки, нейронів та шкіри, але ніколи раніше не застосовувався для вивчення жирових клітин.

Застосування методу CRISPR-Cas9 дозволило команді дослідників успішно впливати на клітини бурого жиру, спеціалізовану жирову тканину, що використовується для генерації тепла та підтримки внутрішньої температури тіла.

"Ми змогли організувати весь процес моделювання мутації за період від 2-х тижнів до місяця, знизивши витрати на дослідження до 2000 доларів, що дозволить практично будь-якій лабораторії, знайомій з методами молекулярної біології, використовувати цей метод", – повідомив Романеллі.

Застосування CRISPR-Cas9 також дозволило вченим видалити кілька генів одночасно, що дозволило дослідникам краще зрозуміти важливі молекулярні сигнальні шляхи.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1345 | Додав: admin | Теги: вивчення, ген, клітина, жирова, редагування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]