Сб, 2024-04-20, 11:05
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Грудень » 3 » Ризик інсульту підвищують ці фактори
00:08
Ризик інсульту підвищують ці фактори

інсульт Коли мова йде про ймовірність інсульту, необхідно враховувати чотири "основні фактори ризику". Одним з “найсерйозніших факторів ризику” є високий тиск.

“Якщо цей тиск занадто високий, це створює навантаження на ваші артерії та серце”.

Діагноз “гіпертонія” слід після тривалого періоду, коли показники високого кров’яного тиску перевищують 140/90 мм рт. ст. Оманливо безсимптомний високий кров’яний тиск може вбити мільйони людей.

Ще один важливий фактор ризику розвитку інсульту – це діабет.

Діабет може підвищити ймовірність закупорки артерій. Захворювання описується надлишок цукру (тобто глюкози) в крові, який може подвоїти ризик інсульту у людини.

Надлишок цукру в крові викликає пошкодження кровоносних судин, в результаті чого вони стають більш жорсткими. Високий рівень цукру в крові також може викликати накопичення жирових відкладень, збільшуючи ймовірність того, що згусток крові може потрапити в мозок і викликати інсульт.

Діабет як 1-го, так і 2-го типу може збільшити ризик інсульту, але можна керувати обома станами, щоб пом’якшити наслідки такої події.

Люди з діагнозом фібриляція передсердь також схильні до підвищеного ризику смертельного інсульту.

“При фібриляції передсердь ваше серцебиття нерегулярне і може бути ненормально швидким. Серце може не очищатися від крові при кожному ударі, і в крові, що залишилася може утворитися згусток”.

Четвертим фактором ризику інсульту є високий рівень холестерину. Це збільшує ризик закупорки артерій. Занадто багато холестерину може осідати уздовж стінок артерій, в результаті чого вони звужуються.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1324 | Додав: admin | Теги: інсульт, ризик, фактор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]