Ср, 2024-04-24, 04:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Квітень » 17 » Сіль: як зрозуміти, що ви їсте її занадто багато
09:36
Сіль: як зрозуміти, що ви їсте її занадто багато

Важливо не зловживати із сіллю, щоб не наражати організм на додаткові ризики.

Сіль покращує смак їжі, а натрій, що міститься в ній, життєво необхідний нашому організму. Однак при надто великому споживанні сіль стає загрозою для здоров’я, збільшуючи ризик захворювань серцево-судинної системи, щитовидної залози та нирок. Як зрозуміти, що ви споживаєте занадто багато солоних продуктів?

Занадто часте вживання напівфабрикатів. Продукти швидкого приготування зазвичай містять велику кількість солі, що часто перевищує денну норму. Тому не варто надмірно захоплюватися напівфабрикатами, а коли купуєте їх, варто звертати увагу на кількість солі.

Жага. Якщо ви прокидаєтеся серед ночі з бажанням пити або головним болем, варто зменшити кількість солоної їжі в раціоні. Сіль позбавляє організм рідини, що призводить до розширення судин мозку, що проявляється як головний біль.

Їжа без солі здається несмачна. При зловживанні сіллю смакові рецептори стають менш чутливими, тому несолоні страви здаються прісними і такими, що не мають смаку.

Підвищений тиск. Надлишок солі утримує рідину в судинах, що призводить до підвищення тиску та поганого самопочуття.

Біль у нирках. Великий вміст солі в організмі збільшує навантаження на нирки, залишаючи в них відкладення, що часто призводить до хворобливих відчуттів.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1159 | Додав: admin | Теги: Шкода, сіль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]