Чт, 2024-03-28, 23:04
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Січень » 30 » Стародавню "соціальну мережу" вчені знайшли в Африці
13:09
Стародавню "соціальну мережу" вчені знайшли в Африці

Вважається, що намисто, виготовлене зі шкаралупи яєць страуса, було спеціальним символом обміну даних.

Німецькі вчені виявили найдавнішу "соціальну мережу", віком 50 тисяч років. Передбачається, що це намисто виготовлене з яєчної шкаралупи страусів. Довжина мережі – тисячі кілометрів у всій Африці.

африка намисто соціальна мережа

Вже досліджено півтори тисячі таких намистин, які досі знаходять по всій території континенту. Ними обмінювалися на великих відстанях, допомагаючи передавати символічні повідомлення та зміцнювати зв’язки.

“Це все одно, що йти шляхом, прокладеним з хлібних крихт. Намистини – це підказки, розкидані в часі та просторі, які просто чекають, щоб їх помітили”, – зазначив провідний автор дослідження Дженніфер Міллер з Інституту науки історії людства Макса Планка в місті Єна.

Зазначається, що 50 тисяч років тому схожі намиста люди виготовляли у Східній та Південній Африці. Але відомо, що ця “соціальна мережа” не існувала тривалий час. Близько 33 тисяч років тому вона зникла через зміну в стилі намиста.

Також причину зникнення дослідники вбачають і в кліматі.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1271 | Додав: admin | Теги: мережа, намисто, африка, соціальна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]