Пт, 2024-03-29, 09:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Лютий » 11 » Туніс пом'якшує умови в'їзду іноземним туристам
20:16
Туніс пом'якшує умови в'їзду іноземним туристам

З 15 лютого подорожувати у найпівнічнішу країну Африки стане значно простіше. Влада Тунісу зняла ряд обмежень, які донедавна стосувалися усіх, хто перетинав кордон.

Так, вакцинованим туристам дозволили не здавати ПЛР-тест за 72 години до вильоту, а нещепленим – більше не потрібно дотримуватися карантину після прибуття в країну.

Які правила діятимуть для туристів

"На підставі рекомендацій Наукового комітету Тунісу з приводу епідеміологічної ситуації, було прийнято рішення з 15 лютого дозволити щепленим іноземним туристам старше 18 років відвідувати республіку без ПЛР-тесту за умови пред'явлення сертифікату вакцинації від коронавірусу",
– йдеться у повідомленні.

Водночас нещеплені туристи тепер можуть приїхати в країну з негативним ПЛР-тестом, зробленим за 48 годин до вильоту, або експрес-тестом, пройденим за 24 години. Від тестів звільнені діти до 6 років. Результат тесту повинен бути англійською мовою з QR-кодом на бланку.

Згідно з новими правилами, невакциновані мандрівники більше не повинні проходити 10-денний карантин після прибуття в країну. Разом з тим, в аеропорті чергуватиме комісія, яка проводитиме вибіркове тестування. У разі позитивного результату, мандрівника спрямують на самоізоляцію у заздалегідь заброньованому готелі. Час карантину в такому разі скоротиться до 7 днів.

Важливо й те, що у всіх регіонах країни скасовано нічну комендантську годину, яка діяла в Тунісі з 13 січня. Заборона на публічні заходи триватиме 17 лютого, а для відвідування громадських місць, держустанов та лікарень знадобиться сертифікат вакцинації.

Зверніть увагу! В'їзд в Туніс в складі туристичних груп безвізовий. На в’їзді в країну доведеться пред'явити закордонний паспорт, термін дії якого повинен бути не менше 3 місяців, а також заповнити імміграційну картку. У разі приватного візиту необхідно оформити звичайну візу.

COVID-19 у Тунісі: останні дані

За даними Worldometer, станом на 11 лютого 2022 року, у Тунісі:

  • зафіксовано 958 549 випадків зараження коронавірусом;
  • 26 941 із них – летальні;
  • 867 338 осіб побороли хворобу.
Категорія: Спорт і туризм | Переглядів: 1310 | Додав: abel | Теги: африка, новини, подорожі, COVID-19, туніс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]