Чт, 2024-03-28, 20:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Вересень » 27 » Уляна Супрун: Суп щодня чи потрібно їсти
09:49
Уляна Супрун: Суп щодня чи потрібно їсти

Суп – смачна та корисна страва. Але їсти чи не їсти суп – це питання смаку, ніж здоров’я. Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Вона зазначила, що жодного наукового підтвердження їсти суп щодня немає. Збалансоване різноманітне харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють нас потреби їсти суп чи борщ.

Але попри це Супрун радить час від часу їсти суп.

1. Забезпечення потреби в споживанні овочів.

В одній тарілці супу може міститися 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів та зелені. За рекомендацією Британської служби здоров‘я варто їсти 5 порцій овочів і фруктів (одна близько 80 грамів). Тарілка супу вміщує мінімум дві необхідні порції.

2. Краще перетравлення

Добре зволожена їжа краще перетравлюється. Але щоб отримати максимальну користь, необхідно правильно готувати ці страви. В ідеалі, суп має бути не дуже жирний, і готувати його слід без смаження овочів.

Супрун радить замість борошнистої заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю. А от щодо м’ясних бульйонів – потрібно перші кілька зливати.

3. Зберігаються поживні речовини

Ця страва містить корисні вітаміни та мінерали. Жири, що є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів – провітамін А, що необхідний для здоров‘я зору, шкіри та імунітету. А от у борщі кисле середовище, тому вітаміни зберігаються якнайкраще.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1669 | Додав: adminA | Теги: щодня, Супрун, Суп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]