Пт, 2024-04-19, 10:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Травень » 4 » Заварювати неодноразово можна цей чай
00:14
Заварювати неодноразово можна цей чай

чай заварювання Багато людей скептично ставляться до ідеї заварити чай кілька разів, але насправді існують сорти, які відмінно для цього підходять. Основне правило, якого варто дотримуватися при виборі такого чаю, – його вид повинен бути неароматизованим.

Будь-який чай з добавками, а тим більше з консервантами і ароматами, вживається тільки один раз. Зазвичай для повторного заварювання підходять білі і зелені сорти. Під час приготування напою варто враховувати, що період між заварюваннями повинен становити не більше 12 годин. При цьому саму заварку найкраще зберігати цей час в холодильнику.

Наприклад, в східних країнах існує думка, що добова заварка – все одно, що укус скорпіона. Вважається, що при тривалому зберіганні чайне листя наповнюються шкідливими речовинами. Крім того, вже через півгодини після заварювання на поверхні чаю може з’явитися плівка, яка осідає на стінках шлунка і не дає поживним речовинам проникнути в кровотік.

Що стосується термінів зберігання самого чаю, то у зелених сортів період ферментації мінімальний, тому свою свіжість в герметичній упаковці він збереже максимум протягом року. Білий чай проходить незначну термічну обробку і зберігає свої властивості протягом 5-12 місяців.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1403 | Додав: admin | Теги: чай, заварювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]