Чт, 2024-04-25, 14:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Лютий » 11 » Консоль PlayStation заговорить українською - Sony оновлює інтерфейс
07:58
Консоль PlayStation заговорить українською - Sony оновлює інтерфейс

Консоль PlayStation українською Інтерфейс консолей  PlayStation 4 та PlayStation 5 відтепер буде підтримувати українську мову, але поки лише в деяких країнах. Про це повідомляється у блозі Sony.

Бета-версія інтерфейсів з українською мовою вже тестується, але не у всіх країнах. Зокрема в Україні нова версія наразі недоступна, тож пограти у відеоігри, користуючись рідною мовою, поки не вийде. Проте розробники обіцяють, що фінальна версія з’явиться пізніше цього року і нею вже можна буде користуватися будь-де.

У 2020 році петицію з вимогою додати українську мову до PlayStation підписало понад 25 000 людей. Українці скаржилися, що їм доступні лише англійська, польська та російська. При цьому PlayStation вже давно підтримує фінську мову, якою розмовляють у світі приблизно 6 мільйонів, але не українську, якою спілкуються понад 40 мільйонів людей.

Анонсують, що у нових версіях інтерфейсів буде більше можливостей для людей з вадами слуху.  Зокрема можна буде ввімкнути моно-аудіо для навушників, щоб той самий аудіо відтворювався як із лівих, так і з правих навушників, замість стерео або 3D-аудіо-міксу.

Водночас програма зчитування з екрана, яка читає вголос текст на екрані та надає розмовні вказівки щодо роботи з консоллю розширює перелік доступних мов.

Крім того, з’явиться функція голосового командування, зміниться дизайн трофеїв, а також збільшиться кількість програм на головному екрані.

Категорія: PR, реклама і маркетинг | Переглядів: 1319 | Додав: abel | Теги: Sony, новини, консоль, українською, playstation | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]