Пт, 2024-03-29, 10:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Грудень » 30 » Може знизити ризик депресії вживання грибів - вчені
00:23
Може знизити ризик депресії вживання грибів - вчені

гриби Нове дослідження, опубліковане в науковому журналі Journal of Affective Disorders, показало, що люди, які вживають гриби, можуть мати нижчий ризик розвитку депресії.

Для дослідження вчені з Університету штату Пенсільванія використовували дані про раціон харчування (зокрема, для оцінки частоти вживання грибів) та психічне здоров'я, зібрані у більш ніж 24 000 дорослих американців у період з 2005 по 2016 рік. Оскільки гриби містять безліч біологічно активних сполук, які можуть бути пов'язані зі зменшенням тривожності, включаючи B12, фактор росту нервів, антиоксиданти та протизапальні речовини, дослідники припустили, що споживання грибів пов'язане з нижчим ризиком депресії.

«Гриби є найвищим дієтичним джерелом амінокислоти ерготіонеїну – протизапальної речовини, яка не може бути синтезована людиною», – сказав провідний дослідник Джібріл Ба.

«Високий рівень цієї речовини може знизити ризик окисного стресу, що також може зменшити симптоми депресії», – зазначив він.

Середній вік учасників дослідження становив 45 років. Дослідники відзначили значний зв'язок між споживанням грибів та нижчою ймовірністю депресії після врахування соціально-демографічних характеристик, основних факторів ризику, самозвітних захворювань, ліків та інших дієтичних факторів.

Однак дослідження показало, що немає явної додаткової користі при вживанні грибів у надто великій кількості.

Дослідники також зазначили, що дані, використані для дослідження, не містили подробиць щодо видів грибів, які краще всього споживати.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1290 | Додав: admin | Теги: ризик, вживання, гриб, депресія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]